Українські військові на початку війни не розділяли себе і росіян - очевидець
Категорія
Події
Дата публікації

Українські військові на початку війни не розділяли себе і росіян - очевидець

Українські військові на початку війни не розділяли себе і росіян - очевидець
Джерело:  online.ua

Учасник боїв за донецький аеропорт у 2014 році, глава правління Державницької ініціативи Яроша Андрій Шараскін пояснив, що на початку війни на Донбасі українські військові не розділяли армію Росії і України.
Про це він розповів в інтерв'ю на ONLINE.UA.
"Ми на фронті постійно поруч з командирами, з комбригами, з високомобільними десантними військами. На початку, в 2014 році, у них був когнітивний дисонанс. "Як вони могли? Ми ж разом... Навчання, все...". Кажу: друзі, відкриваємо підручники з історії. Ви що - не знаєте? Ось. І ось чому. І ось чому. "Ну так..." І поступово ми з офіцерами, з цілими штабами розбиралися, за що боролися українці. Що таке була повстанська армія. Хто такий Бандера...", - розповів він.

Читайте також: Укра їна ніколи не напала б на Росію: у Яроша назвали причину
"Тому що навіть військові - всі вони ж не розділяли тоді - українська армія, російська армія... Спільні десантники, спільні традиції. Зараз, коли вже офіцери, солдати і дехто вищого командного складу чітко розуміють цю різницю, нарешті стартував процес створення українського війська. І української армії, і української самоідентифікації як окремого народу, як окремої держави - не в складі якоїсь недоімперії, а окремо. І ось цей процес - він дуже класний", - додав Шараскін.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Росіяни не можуть без Києва і сильно помилилися, коли зайшли військами в Україну - соратник Яроша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?