Українські військові прорвали оборону армії в районі Роботиного та Бахмута — аналітики ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові прорвали оборону армії в районі Роботиного та Бахмута — аналітики ISW

Українські військові прорвали оборону армії в районі Роботиного та Бахмута — аналітики ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові за допомогою бронетехніки та танків прорвали головну лінію оборони армії РФ в районі Роботиного і діють вже на південь від останньої лінії оборони окупантів. Окрім цього українські військові мають успіхи у просуванні в районі Бахмута та Вербового.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на східному фронті 

За інформацією аналітиків, протягом 21 вересня підрозділи злочинної армії РФ продовжували наступ у напрямку Куп'янська та Лимана, однак не досягли жодних підтверджених успіхів у просуванні.

За словами одного з російських воєнкорів, армія РФ проводила атаки в районах Петропавлівки та Синьківки, однак результат залишається невідомим.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що поблизу Синьківки діють підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади РФ.

Російський військовий блогер заявив, що українські сили відновили раніше втрачені позиції в Новоселівському.

Фото - understandingwar.org

У той же час, українським військовим вдалось просунутись в районі Бахмута.

За словами речника Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, українські військові досягли невизначених успіхів поблизу Орадівки, Андріївки та Курдюмівки.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові продовжують наступ на південь від Бахмута.

Російські воєнкори стверджують, що наразі запеклі бої точаться на лінії Кліщіївка-Озарянівка, а також заявляють про спроби атак українських військових поблизу Берхівки.

Євлаш зазначив, що українські позиції поблизу Андріївки та Кліщіївки дозволяють українським силам підвести артилерію ближче до траси T0513 (Бахмут-Горлівка), що ускладнює використання російськими військовими наземних лінії зв'язку.

21 вересня російські війська вели наступальні дії під Бахмутом, але не просунулися. У Генштабі України повідомили, що війська РФ здійснили безуспішні атаки поблизу Зайцевого, на північний схід від Григорівки та на північний схід і схід від Андріївки.

Українські військові заявили, що росіяни вели безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку, поблизу Мар’їнки та Красногорівки, безпосередньо на захід від Донецька.

Російський "воєнкор" також визнав, що війська РФ безуспішно штурмували Мар’їнку.

Фото - understandingwar.org

Ситуація на півдні України 

За інформацією Генштабу, протягом 21 вересня підрозділи армії РФ безуспішно намагались атакувати поблизу Микільського, за 4 км на південний схід від Вугледара, на заході Донецької області.

Російські блогери та Міноборони стверджують, що українські військові проводили атаки поблизу Приютного.

Російський "воєнкор" заявив, що українські війська провели бойову розвідку біля Староморського і що бої тривають на північ від Завітного Бажання, за 12 км на південь від Великої Новосілки.

Російський військовий блогер стверджував, що 19 вересня війська РФ здійснили контратаку на схід від Завітного Бажання в районі річки Мокрі Яли та траси Т0518 – Велика Новосілка – Нікольське.

Фото - understandingwar.org

Українські війська 21 вересня провели наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 вересня, показують, що українські сили просувалися на південний захід і захід від Вербового.

В. О. директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович 21 вересня заявив, що українські війська досягли невизначених успіхів, просунулися та продовжують витісняти російські війська з їхніх позицій на півдні України.

Російське джерело стверджувало, що українські сили просунулися на один кілометр між Новопокровкою та Вербовим і контролюють трасу N08 (Пологи-Воскресенка).

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного. Російський "воєнкор" заявив, що в районі Оріхова діють підрозділи російського 108-го десантно-штурмового полку РФ.

За інформацією аналітиків, українські військові за допомогою бронетехінки та танків прорвали ключову лінію оборони армії РФ на південь від Роботиного.

На геолокованих кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просунулась на південь від російських протитанкових ровів і так званих "зубів дракона", які є частиною трирівневої оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Орєхова).

Це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими силами поза трирівневою лінією оборони РФ. Присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного рубежу вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього ешелону достатньою мірою, щоб пропустити техніку через пролом.

Українські сили, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи у цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед. Здатність ЗСУ доставляти бронетехніку до найпотужнішої російської лінії оборони, а також використовувати цю техніку поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі.

Додаткові кадри з прив'язкою, опубліковані 20 та 21 вересня, показують, що українські війська також просувалися на захід та південний захід від Вербового.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?