Українські військові відбили атаки армії РФ в районі 9 населених пунктів – зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові відбили атаки армії РФ в районі 9 населених пунктів – зведення Генштабу

Українські військові відбили атаки армії РФ в районі 9 населених пунктів – зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом 4 лютого українські військові відбили 9 атак злочинної армії РФ на території Луганської та Донецької областей.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію на сході України

РФ зосереджує зусилля на ведені наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, -повідомляють у Генштабі.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Кремінна і Шипилівка Луганської області та Верхньокам'янське, Благодатне, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили противника, зенітно-ракетний комплекс та склад пально-мастильних матеріалів.

  • На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.У той же час, обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області, Бояро-Лежачі Сумської області та Олександрівка, Глибоке, Красне, Зелене, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Чугунівка та Великий Бурлук Харківської області.

  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв з танків та артилерії райони населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Синьківка, Куп'янськ, Піщане, Кислівка та Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка - Луганської.

  • На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Терни Донецької області та Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.

  • На Бахмутському напрямку від вогню російських окупантів постраждали Спірне, Берестове, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Озарянівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

  • На Авдіївському напрямку під артилерійські обстріли вже вкотре потрапили Авдіївка, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка.

  • На Новопавлівському напрямку обстріляні Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Нескучне, Времівка та Велика Новосілка.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках впливу всього спектру ворожої артилерії зазнали райони населених пунктів Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Єгорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів і Щербаки Запорізької області та Антонівка і Херсон.

 Аналітики оцінили підготовку армії РФ до наступу на Запоріжжя

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), в окупантів навряд чи є достатня кількість сил для наступу у напрямку Запоріжжя, оскільки більшість резервів була кинута на Луганщину.

Зокрема, аналітики звертають увагу на заяви росіян  у Маріуполі про отримання наказу про початок наступу у напрямку Вугледара, районів на південний захід від Бахмута, Запоріжжя та Запорізької області.

Росіяни зібрали на маріупольському напрямку 30 тисяч своїх військових. Однак, за оцінками ISW, всі ці сили ворог готує для спроби наступу в Луганській області та неподалік Бахмута.

Своєю чергою українські військові поінформували, що окупанти не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для наступу на Запоріжжя. А всі заяви РФ про успіхи на цьому напрямку були лише інформаційно-психологічною операцією, щоб спробувати розосередити українські сили, - йдеться у звіті аналітиків.

В Інституті вивчення війни додали, що зібраних у Маріуполі 30 тисяч солдатів недостатньо, аби атакувати Запоріжжя - місто з приблизно 750 тисячами населення, - одночасно продовжуючи наступальні операції з оточення Бахмута та починаючи новий великий удар у Луганській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?