Українські військові відбили в окупантів Макарів на Київщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові відбили в окупантів Макарів на Київщині

Українські військові відбили в окупантів Макарів на Київщині
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що завдяки успішним діям українських військових вдалось відбити в російської окупаційної армії місто Макарів під Києвом.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти втрачають ініціативу наступу на Київ 

Повідомляється, що протягом боїв у понеділок, 21 березня, вдалось відбити в окупантів місто Макарів під Києвом та відкинути ворога.

За словами керівника Київської ОВА, Олександра Павлюка, сили окупантів під Києвом повністю зупинені, але ворог шукає резерви для поновлення наступу на українську столицю.

Павлюк зазначив, що постійними контрнаступальними діями українські військові зривають подальше просування ворога.

Київ-дуже велика проблема для противника, він зробить все, щоб сюди зайти, - зазначив Павлюк.

Павлюк також прокоментував недавню заяву про те, що окупантів відкинули від Києва на 70 км.

Йшлося про те, що на 70 км розширили лінію оборони. На лівому березі ми розширили лінію оборони, там висунулися наші війська для того, щоб противник не міг обстрілювати та підійти ближче до Києва, - пояснив Павлюк.

Між тим мер Борисполя Володимир Борисенко закликав жителів міста та переселенців покинути місто.

За його словами, чим менше в місті залишається цивільних осіб, тим легше українським військовим тримати оборону та давати відсіч ворогу.

Я звертаюся до цивільного населення - будьте розумними і зверніться до колл-центру (телефон (050) 656-73-17), щоб по можливості виїхати з міста, - закликав мер.

Зараз майже щодня з Борисполя відправляються рейси в західні області України. Для допомоги та консультації з організації виїзду можна звернутися до колл-центру. Можна виїжджати з міста колонами на своєму транспорті або на автобусах, які організовує місцева влада.

Також Борисенко рекомендує бажаючим покинути місто підготуватися до виїзду заздалегідь, і нагадав, що під час посиленої комендантської години (в Київській області діє до 07:00 середи 23 березня) виїхати з Борисполя не вийти, оскільки жителі повинні в цей час залишатися вдома або в укриттях.

На Київщині у продовж 21 березня окупанти здійснили кілька невдалих спроб поновити наступ, та зазнавши втрат вимушені були відступити.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 21 березня ворог відрізав українських військових від доступу до Азовського моря та утримує сухопутний коридор у напрямку анексованого Криму.

Втративши наступальний потенціал, російські окупаційні війська продовжують формувати та переміщувати резерви з глибини території російської федерації до кордонів України.

На Сіверському напрямку противник активних наступальних дій не веде, продовжує відновлення наступальних спроможностей.

У той же час не припиняються обстріли Чернігова та інших населених пунктів. Ворог також пробує вести наступ на Бровари.

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводить, продовжує частково блокувати місто Суми, здійснює артилерійські обстріли міста Харків.

На Донецькому та Луганському напрямках противник продовжує спроби просунутись та закріпитись, успіху не мав.

Українськими захисниками та захисницями було відбито 13 атак ворога та знищено 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?