Українські військові відбивають численні атаки окупантів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові відбивають численні атаки окупантів на Донбасі

Українські військові відбивають численні атаки окупантів на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові успішно відбивають всі спроби окупаційної армії РФ прорватись до Попасної та Рубіжного на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти терплять черговий військовий провал на Донбасі 

У той же час в Генштабі зазначають, що на кордоні з північними областями України окремі підрозділи збройних сил Республіки Білорусь виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На півдні України окупанти будують фортифікаційні захисні споруди  поповнюють запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів. Ведуть розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів.

Так, на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено чотири танки, шість бронетранспортерів, чотири бойових машини піхоти, а також одну артилерійську систему противника.

За інформацією бійців окремого загону спецпризначення полку "Азов" в оточеному Маріуполі, від початку облоги міста вони вже знищили понад 2 тис окупантів.

У відеозверненні заступник командира полку "Азов", капітан Святослав "Калина" Паламар зазначив, що українські бійці демонструють неймовірні з військової точки зору речі під час оборони Маріуполя, ведучи безперервні бої з набагато переважаючими силами противника, що тривають понад 50 днів.

Так, захисники Маріуполя поранили і вбили понад 2 тисяч одиниць ворожої піхоти, знищили 46 і підбили 27 російських танків, знищили та підбили 69 БМП і БМД, щонайменше 30 БТР, а також чимало бронеавтомобілів "Тайфуни", "Рисі" і Тигри", велику кількість вантажівок, БПЛА, літак, а також - катер.

Кожні три години підбивається ворожа техніка, і щогодини знищується до двох окупантів, - зазначив Паламар.

Військовий також висловив надію на деблокаду міста.

У той же час представники Оперативного командування "Південь" повідомили, що за минулу добу було знищено 39 окупантів та 4 одиниці техніки, серед яких бойові броньовані машини та БПЛА.

Крім того, військові повідомляють, що на Одещині правоохоронці викрили потужне злочинне угруповання, яке знаходилось у контакті з ворогом і готувало підґрунтя для співпраці з окупантами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?