Українські воїни готові - штаб ООС виступив з несподіванним оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські воїни готові - штаб ООС виступив з несподіванним оголошенням

Українські воїни готові - штаб ООС виступив з несподіванним оголошенням
Джерело:  online.ua

Окупаційні сили знову намагалися зірвати режим перемир'я на Донбасі. Українське командування зафіксувало в понеділок, 3 серпня, щонайменше дві провокації станом на 17:30. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на зведення штабу Операції Об'єднаних сил.

За даними української сторони, обстріли сталися на різних ділянках фронту.

"Зокрема, зранку один провокативний постріл зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив біля Південного, а в обідню пору декілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї було чутно неподалік Мар’їнки. На усіх інших ділянках фронту режим припинення вогню зберігався у повній мірі. Військовослужбовці Об’єднаних сил на свідомі провокації з боку противника вогонь у відповідь не відкривали", - оголосив пресцентр.

Зазначається, що жоден український військовослужбовець не отримав поранень. Командування відзначило життя й здоров'я бійців як найвищий пріоритет.

"Якщо під час ворожого обстрілу буде загроза здоров’ю та життю наших військовослужбовців, або загроза захоплення території, то українські воїни готові давати адекватну відповідь діям противника. Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил", - додали в штабі.

Відомо, що за попередню добу командування також зареєструвало два провокативні обстріли з боку ворога. Окупанти скористалися автоматичним станковим гранатометом. Жоден з бійців не отримав поранень.

Нагадаємо, новий режим припинення вогню став чинним з опівночі 27 липня. Його узгодили на переговорах Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міноборони України відповіло на погрози Росії, де в команді російського президента Володимира Путіна роблять політичні заяви щодо постачання зброї на окупований Донбас в разі отримання Україною військової допомоги від США.

В українському оборонному відомстві нагадали, що Росія вже сьомий рік використовує зброю не тільки проти українських захисників, а й проти мирного населення окупованих територій, а збільшення постачання будуть свідчити тільки про пряму агресію і підтримку терористичної діяльності на рівні держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?