Українським військовим серйозно поліпшили зброю: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українським військовим серйозно поліпшили зброю: з'явилося відео

Українським військовим серйозно поліпшили зброю: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У мережі опубліковано відео, на якому показано роботу знарядь на дистанційному управлінні, подібна зброя з'явиться у української армії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата Мустафи Найєма.


«На свій день народження я збирав гроші на потреби 122 окремого аеромобільного батальйону, в якому служить мій брат Масі. Звітую за результат; він, власне - на відео», - написав Найєм.


«Почув я про цю Шаблю - так її називають на фронті, - від брата, коли приїжджав до нього на промку. Її придумали наші українські хлопці з Night & Gale Defense Group. Ідея винаходу була продиктована безліччю смертей і поранень наших хлопців на фронті під час обстрілів. Справа в тому, що під час атаки противник, як правило, спочатку пристрілюється, а потім веде прицільний вогонь по вогневій точці, в результаті чого наші бійці, які обслуговують знаряддя, стають помітною мішенню, гинуть або отримують поранення», - продовжив Найєм.


"Тур" (на відео) дозволяє вести стрільбу з різних видів зброї дистанційно. Іншими словами, боєць не повинен знаходитися безпосередньо у самого кулемета; зброя знаходиться в одному місці, а оператор - на досить великій відстані і може вести вогонь за допомогою пульта управління - інтерактивного "екрану" з відеозображенням, яке транслюється з камери на турелі. Таким чином, під час бою зосереджуючи вогонь на кулеметі, ворог може знищити саме знаряддя або турель, а ось сам боєць лишається цілим і неушкодженим», - пояснив народний депутат.


«Подібні системи є на озброєнні армій США та інших розвинених країн. Тепер є і у нас. Різниця тільки в тому, що там це серійне виробництво, а у нас поки кустарне, але дуже ефективне і якісне», - додав Найєм.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що найбільше українській армії не вистачає систем контрбатарейної боротьби, систем радіоелектронної боротьби, систем для боротьби з танками і приладів нічного бачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?