Український блогер розповів вражаючу історію, після якої почав писати про цвинтар
Категорія
Культура
Дата публікації

Український блогер розповів вражаючу історію, після якої почав писати про цвинтар

Український блогер розповів вражаючу історію, після якої почав писати про цвинтар
Джерело:  online.ua

Український блогер і письменник Павло "Паштет" Белянський, який заробляє на життя ритуальними послугами, поділився історією, яка надихнула його на написання першої книги "Я працюю на кладовищі".
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Перший випадок, який мене вразив і став першою історією, яку я написав. Прийшла жінка похилого віку, тиха, спокійна людина. Було їй за шістдесят років. Все в ній було врівноважено: рівне обличчя, ніяких переживань, істерик, судом. І вона спокійно розповіла свою історію", - згадує письменник.

Читайте також: В Україні до авторів книг ставляться огидно - письменник Павло Белянський
"Коли їй було років двадцять п'ять, у неї була дочка. Дочка гостювала у бабусі в Дніпропетровську, і там вона потонула. Будучи в емоційному шоці, жінка приїхала і поховала доньку там же, в Дніпропетровську. А через кілька років їй приходить лист: кладовище зноситься, на його місці буде Парк культури та відпочинку. І родичам дається певний час: або вони останки забирають, або там все бульдозерами порівняють. Потім посадять дерева, поставлять гойдалки - і все буде красиво. І жінка поїхала в Дніпропетровськ, прийшла на кладовище. Нікому не дала розкопувати, сама викопала. Вона мені розповідає: коли ховала дівчинку, сама їй кіски заплітала. Одна кіска розплітається, вона її знову заплітала. І ось вона відкрила труну, все в коробку переклала - і кіска там ця була, неслухняна. Вона викупила купе в поїзді і їхала одна, всю ніч коробку цю тримала на колінах. Приїхала до Києва, поховала останки на Берковецькому кладовищі, прикрутила медальйон і лягла там: "Все, більше жити не буду!" Але прожила ще багато років. Коли дочка загинула, вона розлучилася, заміж потім не виходила, дітей більше не було", - переказав історію жінки блогер.
За його словами, з цієї історії він написав оповідання, з якого і почалася його літературна діяльність.
"Ось це все вона мені спокійним, рівним голосом розповіла і замовила подвійний пам'ятник, для доньки і для себе. "Ну, ось і все, - каже. - Ще трохи, ще трішечки, і ми, нарешті будемо разом! Слава Богу!" І ось так рівно пішла. Я не знаю - напевно, півпачки сигарет викурив після того, як вона пішла. І хворий блукав півдня, куди йти з цим, не знав. І написав про це розповідь. Це було, як до психолога сходити. Виклав в блог, тому що потрібно було з кимось поділитися. І в підсумку - це стали читати", - сказав Белянський.
Письменник вважає, що його розповіді допомагають іншим людям зняти емоційну напругу.
"Чому я пишу ці розповіді - я розумію, для мене так простіше. А ось чому люди читають такі складні, важкі історії, роблять перепости? Це питання завжди залишається відкритим, як би я на нього собі не відповідав... Напевно, для людей це теж якесь емоційне розвантаження", - зазначив він.


Більше читайте в інтерв'ю Павла Белянського на ONLINE.UA: Після першої історії про цвинтар я бродив півдня хворий

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?