Український геній: школяр із Закарпаття переміг на престижній Олімпіаді в США
Категорія
Україна
Дата публікації

Український геній: школяр із Закарпаття переміг на престижній Олімпіаді в США

Український геній: школяр із Закарпаття переміг на престижній Олімпіаді в США
Джерело:  Голос Америки

Школяр з України Валентин Фречка переміг на міжнародній Олімпіаді геніїв у США. Він завоював золото на престижному конкурсі за свій унікальний екологічний проект -парень винайшов спосіб виготовлення паперу з опалого листя.

Про гучну перемогу українського школяра на Олімпіаді геніїв у США повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

У 2018 році на Олімпіаду геніїв в США було зареєстровано понад 1300 учасників з усього світу. Україну в цьому році представляли п'ять учасників, членів Малої академії наук. Серед них був і Валентин Фречка, якому вдалося здійснити фурор на конкурсі. Після перемоги на Олімпіаді геніїв українського школяра запросили на міжнародну виставку в Південну Корею.

Відзначається, що інші українські учасники Олімпіади геніїв також зайняли високі місця - двоє з них отримали бронзові медалі, а двоє не увійшли до трійки лідерів, посівши четверті місця.

Слід зазначити, що окрім золотої медалі Олімпіади геніїв Валентин Фречка отримає ряд додаткових призів, а також стипендію на навчання в університетах США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що юна українка перемогла на дитячому пісенному конкурсі в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?