Український хірург Євген Колесников отримав звання "Вчений року 2020"
Категорія
Технології
Дата публікації

Український хірург Євген Колесников отримав звання "Вчений року 2020"

Український хірург Євген Колесников отримав звання "Вчений року 2020"
Джерело:  online.ua

В Україні завершилася міжнародна програма "Вчений року 2020", яка проводилась з метою сприяння іміджу і підтримки українських науковців, які працюють на користь нашої держави. В рамках цієї програми були відзначені вагомі наукові та науково-технічні результати українських вчених, серед яких кращим був визнаний професор Євген Борисович Колесніков - видатний український хірург, який відзначився внеском в медицину ще на початку 1980-х років, коли розробив нові методи вилучення токсинів з крові і лімфи. На цей раз Євген Колесников, що володіє численними міжнародними нагородами в області медицини, отримав почесне звання "Вчений року 2020" за цикл наукових робіт в області розробки нових міні-інвазивних методів хірургічного лікування морбідного ожиріння, які стали "золотим стандартом" в баріатрічній хірургії і піонерських досліджень про роль цитокінів у виникненні деструктивного панкретіту, створенні інгібіторів і способів лапароскопічної доставки їх до підшлункової залози, передає ONLINE.UA.

"Ми з гордістю повідомляємо, що звання "Вчений року 2020" отримав співробітник нашої Академії, професор кафедри загальної та невідкладної хірургії, професор, лауреат Державної премії України, академік Міжнародної академії медичних наук Євген Колесніков", - йдеться в повідомленні Національної медакадемії післядипломної освіти імені Шупика.

Євген Колесников є хірургом вищої категорії, професором кафедри загальної та невідкладної хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика і одночасно професором Київського медичного університету (з викладанням хірургії англійською мовою), доктором медичних наук, професором, членом Асоціації післядипломної освіти Гарвардського університету (США), віце-президентом Всеукраїнської асоціації пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії, членом Американської академії косметичної хірургії, лауреатом премії та медалі Міжнародного коледжу хірургів (США) і Державної премії України, академіком Міжнародної академії медичних наук (IMSA), провідним хірургом медичного центру Deva Clinique.

Свій шлях у медицині він почав в Одеському медичному університеті, під час якого Євген Борисович двічі ставав переможцем республіканських наукових конкурсів. Після закінчення університету він працював з академіком Олександром Олексійовичем Шалімовим, який відкрив в Україні Науково-дослідний інститут клінічної та експериментальної хірургії.

Вже у 1980 році Євген Колесников захистив кандидатську дисертацію, в якій вперше показав перспективні розробки і способи впровадження нових хірургічних втручань в поєднанні з сорбційними методами детоксикації. Його дослідження зацікавили провідних фахівців в обрости хірургії не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Завдяки новітнім розробкам професор потрапив на практику до Німеччини і США. Тоді ж він познайомився з Гарвардом, де зацікавився лікуванням морбідного ожиріння. Саме він розробив унікальну методику оперативного лікування ожиріння, яка стала передовою в усьому світі.

"Метод включає два основних компоненти: обмежувальний, який не дає можливості з'їсти багато їжі, так як з великого шлунка створюється маленький шлуночок, що вміщає малу кількість їжі. Крім того, крім решти шлунка з травлення вимикається і частина тонкої кишки (близько 1.5 м) і, таким чином, людина менше їсть і менше засвоюється поживних речовин в її організмі. За рахунок цього вона і худне. В чому особливість цієї операції - вона менш інвазивна, менш травматична ", - пояснює професор Колесніков.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Євген Колесников розповідав про переваги і перспективи застосування стовбурових клітин в сучасній хірургії. На сьогоднішній день Євген Борисович не тільки викладає в Київському медичному університеті, а й активно оперує. У медичному центрі Deva Clinique він практикує терапію стовбуровими клітинами в пластичній хірургії і лікуванні аутоімунних захворювань. У клініці проходять лікування пацієнти з України, приїжджають також і пацієнти з-за кордону: з США, Європи, Китаю і країн арабського світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?