Український олігарх виявився замішаний у кримінальній справі літньої німкені
Категорія
Україна
Дата публікації

Український олігарх виявився замішаний у кримінальній справі літньої німкені

Український олігарх виявився замішаний у кримінальній справі літньої німкені

Український бізнесмен Дмитро Фірташ, на віденській віллі якого поліція Австрії провела обшук, проходить свідком у справі про підкуп представника кримінальної поліції Німеччини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Як заявили в прокуратурі міста Шверін, яка розслідує справу, зараз український мільярдер Дмитро Фірташ не є обвинуваченим, але його статус може змінитися. Наразі головним підозрюваним у справі є 69-річна мешканка Берліна, яка під виглядом співробітниці консалтингового бюро торгувала інформацією, отриманою за хабарі від співробітників поліції і прокуратури.
Видання повідомляє, що жінку підозрюють у тому, що, зокрема, вона за хабарі отримувала інформацію від співробітника кримінальної поліції німецької федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія - в інтересах Фірташа. Цей посадовець, очевидно, передавав українському бізнесменові інформацію про хід слідства проти нього в США, де українського мільярдера звинувачують у корупції.
За інформацією телерадіокомпанії NDR, хабарі за інформацію для українського мільярдера могли становити понад півмільйона євро.
Нагадаємо, 20 квітня 2016 року у віллі Дмитра Фірташа у Відні відбувся обшук. Відомо, що  австрійська поліція обшукувала віденський будинок українського олігарха в рамках слідчих дій, де бізнесмен є свідком, а не обвинуваченим.
За підкуп службової особи законодавство Німеччини передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?