Український письменник пояснив, хто такі "вишиватники"
Категорія
Україна
Дата публікації

Український письменник пояснив, хто такі "вишиватники"

Український письменник пояснив, хто такі "вишиватники"
Джерело:  online.ua

Київський письменник Шерман Дрозд (Артем Сивко), пояснив, хто такі «вишиватники», яку загрозу вони несуть Україні і чим відрізняються від тих, хто бігає по Донбасу з автоматами.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Конфлікт із українським сегментом тролів, яких прийнято називати "вишиватою", у нормальних людей існує давно. Як на мене, це такі ж совкові зомбі, як ті, які зараз бігають по Донбасу з автоматами, але при цьому виглядають вони яскраво і пахнуть добре», - сказав письменник.
На його думку, тут «буде доречно процитувати мого улюбленого психолога Еріха Фромма: "Людина, яка звільнилася від пут середньовічного общинного життя, боялася нової свободи, яка перетворила її на ізольований атом. Вона знайшла притулок в новому ідолопоклонстві крові і грунті, до найочевидніших форм якого відносяться націоналізм і расизм".
«Ось такі "патріоти" - це внутрішня загроза для України. Вони не будуть ставити країну на рейки прогресу, адже це треба вміти робити, для цього потрібні бажання, сили, воля. Легше все повернути до архаїки, повернути час назад, коли конкретний вид людей почувався добре, а на всіх інших було наплювати», - додав він.
Письменник пригадав, що в коментарях його називали "російським чмом", "коли я пояснював, що заборона книг ні до чого доброго не приведе».
«Буває, пишуть загрози на Facebook, оскільки кажу, що "Правий сектор" творить хе***ю або іноді хвалю Порошенка. Ну, переживати не варто, нова епоха і не таких переварить», - резюмував він.

Повне інтерв'ю з письменником читайте на сайті ONLINE.UA завтра, 9 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?