Український письменник розповів потужну історію про табличку пам'яті воїна АТО
Категорія
Культура
Дата публікації

Український письменник розповів потужну історію про табличку пам'яті воїна АТО

Український письменник розповів потужну історію про табличку пам'яті воїна АТО
Джерело:  online.ua

Український письменник Павло «Паштет» Белянський, який став відомий завдяки своїм розповідям про роботу на кладовищі, зізнався, що відмовляється заробляти на пам'ятниках загиблим учасникам АТО і створює їх за собівартістю.
Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Ми коли з партнером обговорюємо роботу, то ми вже другий рік, в міру своєї цинічності, називаємо "роком суботників". Тому що ми принципово не заробляємо на пам'ятниках загиблим бійцям, працюємо по собівартості плюс амортизація обладнання», - зізнався він.
Також письменник додав, що «за частину таких пам'ятників досі не розплатилися. Ну що ж, не заплатять, значить, не заплатять».

Читайте також: Укра їнський блогер розповів вражаючу історію, після якої почав писати про цвинтар
Крім того, Белянський розповів один випадок на цю тему.
«Ми тільки-но зробили меморіальну табличку для школи в Запоріжжі, де навчався черговий загиблий хлопець. Табличка стояла в офісі. І прийшов молодий чоловік, він замовляв таку ж абсолютно табличку - для поховання бабусі», - почав він.


Після цього виконавець і замовник обговорили деталі, позначили ціну, «потім хлопець запитує: "А дешевше - ні?".

Читайте також: В Укра їні до авторів книг ставляться огидно - письменник Павло Белянський
«Каже, що розуміє, які у нас хороші заробітки, і просить ужатися... А у мене якраз сильно боліло з приводу цієї таблички для загиблого хлопця, і я цьому клієнтові відповідаю: "Бачиш, стоїть табличка? Ось це ми робимо по собівартості, щоб такі, як ти, платили справжню ціну, і ми могли собі хоч якось забезпечити нормальне існування! Так що - бери плати, або йди!", - зізнався Белянський.
У відповідь замовник «посидів і каже: "Так дешевше можна?" - "Ні!" - "Тоді давайте дорожче!" - "В сенсі?" - "Давайте я дорожче заплачу!". Ось якось так все відбувається...».
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Після першої історії про цвинтар я блукав півдня хворий - письменник Павло Белянський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?