Український плавець встановив новий рекорд Європи на престижному турнірі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український плавець встановив новий рекорд Європи на престижному турнірі

Український плавець встановив новий рекорд Європи на престижному турнірі
Джерело:  online.ua

Український плавець Михайло Романчук домігся нового досягнення. Він встановив новий рекорд Європи з вільного плавання на короткій воді, подолавши дистанцію 800 м за 7:25,73 хвилин. Цей показник майже на три хвилини менше попереднього рекордсмена Європи Яннік Аньєль, який 8 років тому аналогічну дистанцію подолав за 7:29,17 хвилин. Новий рекорд Європи українець встановив на престижному турнірі International Swimming League, який проходить в Будапешті, на якому Михайло представляє італійську команду Aqua Centurions. Про новий рекорд Романчука повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу на сайт турніру.

Чергове досягнення українцеві далося не просто. Свого суперника, норвежця Генріка Крістіансена, Романчук випередив лише на 0,05 секунди.

"Мій перший європейський рекорд", - прокоментував своє нове досягнення Михайло Романчук в соцмережі.

Як відомо, світовий рекорд з вільного плавання на дистанцію встановив австралійський спортсмен Грант Хакетт, який в 2008 році проплив дистанцію в 800 метрів вільним стилем за 7:23.42. Його рекордний показник досі ніхто не побив.

Нагадаємо, Михайло Романчук - дворазовий чемпіон Європи в Глазго, а також срібний призер чемпіонатів світу в Будапешті і Кванджу. На його рахунку є більше десяти рекордів України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Михайло Романчук став новим чемпіоном світу з плавання. Він переміг у фіналі чемпіонату світу 2018 року під час фінального запливу чемпіонату світу на 1500 м вільним стилем. Він подолав дистанцію за 14.09,14 хвилин, поставивши рекорд. На чемпіонаті світу 2018 з плавання Романчук обійшов чемпіона з Італії Грегоріо Палтріньері, який поступився українцеві всього 0.73 секунди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?