Український посол у Казахстані Врублевський вибачився за слова про росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Український посол у Казахстані Врублевський вибачився за слова про росіян

Український посол у Казахстані Врублевський вибачився за слова про росіян
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Казахстану 5 вересня виступило із заявою, що український посол Петро Врублевський приніс вибачення за свої слова про росіян. Дипломат нещодавно заявив, що українці "намагаються вбити якнайбільше" загарбників.

Джерело:  NUR.KZ

Посол Врублевський вибачився за слова про росіян

Ситуацію в Україні ви знаєте, на цьому тлі такі заяви неприйнятні, тому що дипломатія більше спрямована на зближення... Як ви знаєте, ми запросили українського посла, довели до нього наше невдоволення цими його висловлюваннями Він вибачився і сказав, що це у його було висловлено на тлі підвищеного емоційного стану через те, що там, у нього вдома, йде війна. Зараз, за офіційними даними, він перебуває у відпустці, – виступив із заявою з цього приводу офіційний представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров.

Що відомо про скандал через заяву посла Врублевського

Декілька днів тому Міністерство закордонних справ Казахстану викликало посла України Петра Врублевського і висловило йому протест через висловлювання про росіян.

Це сталося після того, як українький дипломат в інтерв'ю казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову заявив: "Намагаємося вбити їх якнайбільше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

Відео з цією фразою широко розійшлося у кремлівських ЗМІ та їхніх сторінках у соцмережах. Проросійські організації в Казахстані навіть вимагали оголосити посла персоною нон грата.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?