Український розвідник назвав жорсткі умови повернення Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Український розвідник назвав жорсткі умови повернення Донбасу

Український розвідник назвав жорсткі умови повернення Донбасу
Джерело:  online.ua

Екс-розвідник, який воював в АТО, інструктор-волонтер Олег (Птах) Бондаренко розповів, за яких реальних умов окуповані території Донбасу можуть бути повернуті Україні.
Про це Бондаренко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Тут (на Донбасі - Ред.) проти нас воює нездоровий колектив. Тому є безліч підтверджень. Навіть коли ми брали в полон - бачили, що вони дуже часто знаходяться під впливом якихось хімічних речовин, від них регулярно йде запах алкоголю. Вони вічно на якихось допінгах. Це говорить про те, що вони морально не готові», - розповів розвідник.
«Якщо його позбавити цього допінгу, він не є бойовою одиницею, він перетворюється на рослину, якій все одно. Вони - не ідейні», - додав Бондаренко.
«Всі ці розповіді про те, що вони там всі ідейні, за "республіку" - це говорять десять чоловік, які називають себе "міністерством інформації ДНР-ЛНР". Такий собі колективний Геббельс, частково російський, частково місцевий», - продовжив розвідник.
Читайте також: Будуть завжди: розвідник натякнув на зрадників у силах АТО 


«Ось я якраз хотіла запитати: а чи потрібні нам ті, кого цікавить тільки вміст холодильника?», - запитала журналіст ONLINE.UA.


«На жорстких умовах», - відповів Бондаренко.


«Ви знаєте своє місце. І ви підкоряєтеся державі Україна, а не своєму якомусь списку бажань. Є держава Україна - унітарна, що відбулася, самостійна. Якщо ви вже сильно до нас проситеся - то в чужий монастир зі своїм статутом не лізуть», - пояснив розвідник.


«А значить, ви приймаєте наші правила гри, і за кожен крок вправо-вліво отримуєте удар монтировкою по голові, щоб ніхто навіть вякнуть не смів, розуміючи, чим це загрожує - ось це буде позиція сильної держави. І ось тільки на цих умовах, можливо, колись, може, вже й не за нашого життя, Україна знайде свої межі історичні», - вважає боєць.


«А мотивація тих, хто проживає на цій території, нам буде вилазити боком довго ще. Реально довго. Тому що негатив нагнати, кинути всім відому субстанцію на вентилятор - це можна, це не проблема. Воно дуже далеко потім розлітається і довго смердить. Для цього є дезінфікуючі засоби», - продовжив Бондаренко.


«Але це довго. І це теж має певний запах. Хоча - а що робити?.. Так, зіткнемося ми ще і з прихованим сепаратизмом, і з бандитизмом, з чим хочеш. З гоп-стопом, тому що вони розучилися по-іншому. Шахт немає, вже все затопило там. З близько сотні шахт, які були на Донбасі, зараз залишилося, може, з десяток працюючих...», - додав розвідник.


«Далі. Води не відкачуються? Не відкачуються. Шахти затоплені. Тепер уже відкачувати ту воду - нерентабельно взагалі. Йде велика просадка ґрунтів, що збільшує ризик всіляких екологічних лих. У них земля отруєна, за великим рахунком. Тому що в породі, яку звідти витягують - весь набір. І все це розтікається по чорнозему, роблячи його непридатним», - пояснює Бондаренко.


«А вода чого там стоїть? Пацани побували там - всі зуби втратили. За півроку почали зуби кришитися. Тому що в тій воді - все, що хочеш, є. І все, що не хочеш - теж там», - додав розвідник.


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо здамо Донбас, відхопити частину України захочуть ще три держави - розвідник

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?