Український суд оголосив вирок бразильському найманцю ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

Український суд оголосив вирок бразильському найманцю ДНР

Український суд оголосив вирок бразильському найманцю ДНР

Найманець так званої ДНР, який прибув з Бразилії, засуджений українським судом до 13 років в'язниці c конфіскацією майна.
Про це заявила прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Прокуратура міста Києва довела в суді вину громадянина Бразилії, який воював на сході України, і причетний до створення терористичної організації ДНР та вербуванні найманців для терористів", — розповіла вона.
Сарган додала, що Печерський райсуд Києва визнав іноземця винним за статтею "створення терористичної організації" та "створення не передбачених законом збройних формувань".


Читайте також: В Україні знайшли новий привід посміятися над прихильниками "Новоросії"

"Призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомила вона.
Прес-секретар зазначила, що слідству вдалося з'ясувати — з вересня 2014 року по травень 2015 року громадянин Бразилії перебував у складі так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" так званій 1-ї бригади терористичної організації ДНР.



"Виконував функції командира роти, інструктора і розвідника. Брав участь у бойових діях в районі Вергуловки, Первомайського, Горлівки, Старобешеве, боях під Дебальцеве, Донецьким аеропортом", - зазначила вона.


Крім того, найманець "вербував іноземців, переважно бразильців, до складу незаконних збройних формувань, а також здійснював неодноразові розвідувальні походи на позиції Збройних Сил України і коригував артилерійський вогонь по українських позиціях".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  стало відомо, що бразильського найманця ДНР українські спецслужби змогли затримати за допомогою хитрості, завдяки якій його виманили до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?