Український телеканал спіймали на путінській пропаганді
Категорія
Україна
Дата публікації

Український телеканал спіймали на путінській пропаганді

Український телеканал спіймали на путінській пропаганді
Джерело:  online.ua

Журналіст і публіцист Віталій Портников звинуватив телеканал "Інтер", який раніше закликав до участі в акції "Безсмертний полк", в пропаганді брехні про Другу Світову війну в День Перемоги над нацизмом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Портникова.
Журналіст написав про те, що перемога у Другій Світовій війні є заслугою мільйонів людей, і згадав, що: "першою країною, яка чинила опір агресорам - нацистській Німеччини і більшовицькому Радянського Союзу - була Польща. Великобританія і Франція вступили у війну, тому що поважали свої міжнародні зобов'язання і хотіли спокутувати ганьбу Мюнхена і зраду Чехословаччини.
Також Віталій Портников підкреслив, що якби не десятки мільйонів людських жертв і допомога союзників, то СРСР не зміг би перемогти у війні.
"А СРСР приєднався до антигітлерівської коаліції тільки після зради свого союзника - Німеччини. Приєднався, не маючи технологічних ресурсів для перемоги. І якби не десятки мільйонів жертв і не благородна допомога союзників - Сполучених Штатів і Великобританії - сьогодні Прапор Перемоги на Ротер Плац був би зі свастикою", - написав публіцист.
На думку Портникова, "куди доречніше телевізійний міст з Вашингтоном, Лондоном, Варшавою - столицями країн, які ніколи не були союзниками Гітлера, ніж з Москвою, що віддала українців на заклання".
Журналіст упевнений, що "Інтер" працює проти України, коли в День Перемоги транслює брехню про війну, подібну до тієї, що поширюють під заступництвом президента Росії Володимира Путіна.
"Телеканал" Інтер ", який продовжує в скорботний день пропагувати сталінсько-путінську брехню про війну, звично працює проти власної країни і цивілізованого світу, проти майбутнього, за яке віддали свої житті солдати перемоги", - заявив журналіст.
"Це не телеканал, комІНТЕРн якийсь. І мета така ж, як за часів Сталіна - підтримувати мережу впливу Кремля", - також написав в Facebook глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін брав участь в акції "Безсмертний полк" на Красній площі в Москві.
Також в російських супермаркетах продають портрети солдатів для участі в акції "Безсмертний полк".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?