Український військовий пожертвував життям та підірвав міст у Генічеську
Категорія
Україна
Дата публікації

Український військовий пожертвував життям та підірвав міст у Генічеську

Український військовий пожертвував життям та підірвав міст у Генічеську
Джерело:  online.ua

Інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун пожертував собою та підірвав автомобільний міст у Генічеську, щоб зупинити просування колон бронетехніки РФ.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Військовий пожертвував собою, щоб зупинити просування ворога 

Повідомляється, що міст вже замінували, Віталій вийшов на зв'язок та повідомив, що підриває міст.

Пролунав вибух у результаті якого військовослужбовець героїчно загинув.

Це затримали просування ворожих колон бронетехніки та дало можливість українським військовим передислокуватись та підготовитись до оборони.

У командуванні морської піхоти повідомили про намір подати клопотання вищим командуванням про присвоєння герою державної нагороди.

Російські окупанти, знайте, під вашими ногами горітиме земля! Ми битимемося поки живемо! І поки живі будемо битися! - попередили українські військові.

Між тим у командуванні Сухопутних військ повідомили, що війська РФ відмовились від спроб захопити аеродром в Гостомелі через пошкодження  злітної смуги.

Тепер російські окупанти просуваються з території Білорусі у напрямку Гомель-Чернігів-Київ.

Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації. Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області у повітряному просторі Білорусі і ТОТ АР Крим. З метою залякування населення України ворог все частіше вибирає для ураження об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки. Також відомо, що на білоруському аеродромі Гомель здійснили посадку російські Іл-76 з десантниками на борту. Через ушкодження злітної смуги аеродрому Гостомель, противник вирішив висуватись своїм ходом з території Білорусі в напрямку Гомель-Чернігів-Київ, - повідомили представники командування сухопутних військ.

Зокрема, військові РФ захопили Конотоп та намагаються обійти Чернігів та рухатись у напрямку Києва.

На півдні України ворог займає рубежі Херсон, Нова Каховка, Каховка, намагаючись утримати контроль над дамбою Північнокримського каналу.

Бої тривають у Мелітополі.

На Донецькому напрямку без змін: противник успіху не має, мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей на досяг. На Слобожанщині в районах Харкова та Валуйків підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв, зупинили противника та закріпились по визначеному рубежу, - повідомляють представники військового командування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?