Українській владі навели приклад того, як треба боротися з сепаратистами: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Українській владі навели приклад того, як треба боротися з сепаратистами: опубліковано відео

Українській владі навели приклад того, як треба боротися з сепаратистами: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Українська влада повинна реагувати на корупціонерів і сепаратистів так само рішуче і оперативно, як у випадку з позбавленням депутатських повноважень колишніх нардепів від БПП Миколи Томенка та Єгора Фірсова.
Про це в своєму блозі на ONLINE.UA заявив політичний оглядач Олександр Міхельсон.
"Врешті-решт, що в цій історії зачіпає і дратує найбільше, це оперативність і рішучість, з якою діяла наша влада. Раніше у нас вже позбавляли депутатів повноважень (особливо за Віктора Януковича) з досить надуманими підставами, але все-таки за рішеннями судів. Але в нашому випадку після рішення з'їзду негайно, протягом одного дня - неділі Центрвиборчком, як кажуть російською, нічтоже сумняшеся прийняв рішення про позбавлення Томенка і Фірсова мандатів, і буквально за вечір неділі їм анулювали депутатські посвідчення, заблокували депутатські картки і навіть зняли їх прізвища з відповідних місць в сесійній залі. Що, як я вже сказав, зачіпає і дратує в цій ситуації, це надзвичайний контраст з діями влади в напрямку, скажімо, переслідування корупціонерів або сепаратистів", - говорить Міхельсон.
За його словами, в української влади немає можливості діяти швидко в боротьбі з корупцією або сепаратизмом або будь-яким іншим злом, а приклад Фірсова та Томенка показав, що за бажання можливості є.
"Коли, користуючись формальними зачіпками, наші доблесні слідчі, а також судові органи затягують прийняття рішень до останнього, в жодному разі не працюють у вихідні, на відміну від Центрвиборчкому і апарату Верховної Ради в разі Томенка і Фірсова, в будь-якому випадку не порушують законодавство там, де можна хоча б найменший сумнів висунути в тому, що умовні підслідні або підсудні можуть бути вражені в правах, і саме завдяки цьому, сепаратисти і корупціонери не те щоб масово, але дуже часто виходять на свободу, виходять під домашній арешт і тікають, їх справи просто розвалюються в судах тощо. Власне, спілкуючись з політиками і чиновниками, часто я, як журналіст, чую пояснення, що, на жаль, у нас слабка судова система, на жаль, у нас дуже складне процесуальне законодавство, на жаль, на жаль, на жаль... можливість діяти швидко і рішуче в боротьбі з корупцією або сепаратизмом або будь-яким іншим злом об'єктивно не в нашій владі. Однак в тих прикладах, про які я говорю зараз, ми бачимо, що при бажанні можливості є. І ось цей контраст - це урок з цієї справи, і чим більше буде таких уроків надалі, тим гірше може виявитися загальний урок як для влади, так і, на жаль (можливо) для всієї країни. Але хочеться вірити, що до цього, може ще й не дійде", - зазначив журналіст.



Також читайте і дивіться свіжий відеоблог Олександра Міхельсона на ONLINE.UA - Скандал в Блоке Порошенко: несколько нюансов и главный урок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?