Український в'язень Путіна працює в якутській в'язниці: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Український в'язень Путіна працює в якутській в'язниці: стали відомі подробиці

Український в'язень Путіна працює в якутській в'язниці: стали відомі подробиці

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років тюремного ув'язнення за нібито підривну діяльність в аннексированном Криму, в якутській колонії активно працює над сценаріями до нових робіт.
Про це повідомив адвокат українця Дмитро Дінз, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Був у Олега Сенцова в ФКУ ІК-1 УФСІН Росії по Саха (Якутія). В принципі у нього все нормально. Олег всім передає привіт, написав вже 5 сценаріїв і одну повість, весь у творчому процесі», — написав.
Також адвокат додав, що в Якутії "погода протягом п'яти місяців від -20 до -50".


Читайте також: Відома противниця Путіна зробила гучний крок на підтримку Сєнцова: з'явилося відео  

«Зараз -35, і це вважається тепло. Тиждень тому було -47, ось тоді-то і було холодно, повідала мені офіціантка в кафе. Зона знаходиться в межах міста можна дістатися на таксі або маршрутці», — розповів Дінз.


За його словами, Сенцов розповів про те, що його «етап до Якутії був довгим, спочатку поїзд, а потім на літаку».


«На централі йому намалювали стягнень і ще смуги поставили по бєспрєдєлу (смуги на особовій справі ув'язненого є приводом відмовити йому в достроковому звільненні – Ред.). Загалом, у колонії нормальна обстановка, начальник адекватний. Сидить в колонії поки без проблем», — повідомив адвокат.


Також він додав, що «листи приходять не регулярно, багато затримок і їх реально мало».


«Чекає, звичайно, обміну і сподівається на Україну. Всіх вітає з Новим роком і обіймає», — резюмував Дінз.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  російський кінорежисер Олександр Сокуров, який просив президента РФ Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваного українця Олега Сєнцова, заявив про готовність встати на коліна перед Путіним для звільнення українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?