"Українського диверсанта" в Криму жорстоко катують: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

"Українського диверсанта" в Криму жорстоко катують: з'явилися подробиці

"Українського диверсанта" в Криму жорстоко катують: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Українського полоненого Євгена Панова, обвинуваченого в Росії у справі про організацію диверсій в окупованому Криму

, піддають жорстоким тортурам, про що Панов написав відповідну заяву в Слідчий комітет Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медіазону».


За словами Панова, тортури застосовувалися до нього протягом шести днів після затримання в ніч на 7 серпня 2016 року, про що повідомив адвокат Панова Дмитро Дінзе.


У заяві Панова зазначено, що його затримали близько четвертої ранку 7 серпня на КПП в окупованому Армянську, коли він на своїй машині намагався в'їхати в анексований Крим з боку України.


Панова попросили вийти з машини для огляду, після чого російські правоохоронці вдарили його по голові якимось предметом і з мішком на голові відвезли в приміщення, де почали катувати, б'ючи залізною трубою і підвішуючи за наручники.


Читайте також

:

У Путіна назвали ім'я "організатора диверсії в Криму"


Також в той день, за словами Панова, його вивели на вулицю, заявивши, що розстріляють, і ненадовго зняли мішок з голови.


Як пише видання, Панов встиг розгледіти двох чоловіків, яких готовий впізнати.


Увечері 7 серпня Панова відвезли, як він вважає, в окупований Сімферополь, де продовжували катувати до 9 серпня з використанням електричного струму.


Як зазначає ЗМІ, в цей день його відвезли в суд, де він вперше побачив другого фігуранта справи Андрія Захтея. Після цього суд заарештував їх обох на 15 діб за нецензурну лайку на вулиці.


Після суду Панов провів два дні в російських ізоляторах тимчасового утримання, а 11 серпня, на наступний день після оголошення ФСБ про запобігання терактам в анексованому Криму, суд в Сімферополі заарештував Панова за «підготовку диверсії».


За словами українця, зняті на відео свідчення, оприлюднені 11 серпня, він дав під тортурами, також під тортурами підписав всі документи, які йому давали співробітники ФСБ.


У своїй заяві Панов просить перевірити дії тих, хто його затримав і катував, і притягнути їх до кримінальної відповідальності.


Нагадаємо, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в мережі з'явилося відео допиту затриманого в Криму "українського диверсанта" Євгена Панова, в якому він заявив, що дійсно готував диверсію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?