Українському телеканалу влетіло за неправильного героя передачі
Категорія
Культура
Дата публікації

Українському телеканалу влетіло за неправильного героя передачі

Українському телеканалу влетіло за неправильного героя передачі
Джерело:  Нацрада

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телеканалу НТН через представлення співробітника КДБ в якості позитивного героя.


Рішення про це прийняли в результаті позапланової перевірки 18 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацради.


Читайте також: Україна заборонила ще 12 російських фільмів: з'явився список


3 вересня був проведений моніторинг телеканалу НТН, в ході якого було виявлено випуск "Неймовірна втеча" програми "Речовий доказ", в якому йшлося про органи Комітету державної безпеки СРСР, зокрема, про полковника КДБ Мухіна, який був представлений в позитивному світлі.


"29 вересня Нацрада призначила компанії позапланову перевірку, яка зафіксувала в часовому проміжку з 11:25 до 11:52 трансляцію контенту, який є порушенням частини 2 статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться в заяві Нацради.


У ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (логотип НТН) свою помилку визнали і послалися на помилку редактора, який неуважно переглянув матеріал перед трансляцією. При цьому в Нацраді підкреслили, що дане порушення є вже другою помилкою цього телеканалу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Держагентство з питань кіно України заборонило випуск в прокат німецького фільму про торгівлю людьми, в якому співробітники ФСБ РФ представлені в якості позитивних героїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?