Українську ГТС перебудують через малий обсяг транзиту - що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українську ГТС перебудують через малий обсяг транзиту - що відбувається

Українську ГТС перебудують через малий обсяг транзиту - що відбувається
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Оператор газотранспортної системи України планує її перебудову у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника структури Сергія Макогона, модернізація необхідна для транспортування менших обсягів палива.

"Зараз уже є розуміння, що, швидше за все, буде плюс-мінус 40 мільярдів кубометрів, і під ці потужності ми будемо перебудовувати систему. Це означає, що ми будемо вкладати кошти у модернізацію лише тих компресорних станцій, які будуть використовуватись, а решту будемо поступово виводити з експлуатації", - пояснив він.

Макогон додав, відповідне рішення приймають в уряді. Найближчим часом обґрунтування з техніко-економічної сторони ще готують.

"Самі труби викопувати ніхто не буде, тому що це економічно недоцільно", - пояснив голова Оператора ГТС.

Він вважає, самі труби не коштують тих грошей, які буде витрачено на їх визволення.

Нагадаємо, представники "Газпрому" та "Нафтогазу" напередодні Нового року підписали контракт на новий транзит газу. Він чинний у наступні 5 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РФ заявили, що готові збільшити обсяги газового транзиту через Україну. Це можливо у разі збільшення попиту у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?