Українці назвали головні проблеми країни - що найбільше турбує людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці назвали головні проблеми країни - що найбільше турбує людей

Українці назвали головні проблеми країни - що найбільше турбує людей
Джерело:  online.ua

Минуло 29 років з дня проголошення незалежності України. За цей період в країні утвердилося багато демократичних цінностей, які поважає і яких дотримується українське суспільство, але залишилося і багато проблем, які серйозно турбують українців. Поряд з війною на Донбасі, яку веде Росія проти України вже сьомий рік, громадяни вважають однією з головних проблем країни корупцію і недотримання законів. Однак люди не опускають руки і готові продовжувати наполегливо працювати заради процвітання нації. Про це йдеться в даних дослідження, проведеного в рамках Програми сприяння громадської активності «Долучайся!»  (USAID / ENGAGE), передає ONLINE.UA.

В ході опитування українці визнали, що головною загрозою демократичних процесів в Україні є порушення закону і хабарництво не тільки з боку чиновників, а й простих громадян. При цьому люди вважають, що дотримання правил і законів - це головна риса справжнього громадянина, але тільки 45% опитаних бачать можливим жити в повній відповідності з законодавством.

Турбує українців і те, що вони не можуть повною мірою контролювати своє майбутнє і відсутність рівних можливостей. 81% респондентів впевнені, що думка народу не має ніякого значення для влади, а 78% українців вважають, що вони не мають можливості впливати на події в своїй країні. Більшість українців покладають відповідальність за добробут кожного громадянина, в тому числі їх працевлаштування та соціальне забезпечення, на державу - 52% опитаних вважають, що гідний рівень життя повинна гарантувати людям саме влада, адже це прописано в ст.48 Конституції України. При цьому 23% готові самі нести відповідальність за власне благополуччя, але за умови, що держава гарантує дотримання правил гри та рівні умови кожному.

Однак, незважаючи на проблеми і складності в Україні, більшість українців вважають, що справи в країні йдуть не так вже й погано. 73% респондентів запевнили, що через п'ять років вони хотіли б жити в Україні, і тільки 11% опитаних сказали, що хочуть жити за кордоном.

"Результати опитування громадської активності USAID/ENGAGE показують, що на 29-ту річницю незалежності України ключові цінності, такі як свобода, рівність та справедливість, залишаються важливими для громадян, а тому повинні продовжувати привертати увагу громадських організацій та політиків. Хоча загалом українці виступають за вільний вибір шляхів отримання доходів, вони також визнають потребу в державній соціальній підтримці. Незважаючи на деякий песимізм щодо власної здатності впливати на суспільство та здобувати успіх, переважна більшість громадян готова залишитися у своїй країні. І що важливо, українці цінують значення закону та справедливості, в той час, як розуміють, що закони можуть бути сфальсифіковані проти них і влада їх не дотримується.", - підвели підсумки опитування автори дослідження.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні діє програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України", в рамках якої надається грантова підтримка підприємцям, які хочуть розвивати свій бізнес, але не мають для цього можливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?