Українці показали Пінчуку, як дадуть відповідь на здачу Криму: з'явилася яскрава заява
Категорія
Події
Дата публікації

Українці показали Пінчуку, як дадуть відповідь на здачу Криму: з'явилася яскрава заява

Українці показали Пінчуку, як дадуть відповідь на здачу Криму: з'явилася яскрава заява
Джерело:  online.ua

Бурхлива негативна реакція суспільства на скандальну статтю Віктора Пінчука, в якій він закликав Україну пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією і погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі, показало олігархові, як українці відповідатимуть на такий план.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив художник Сергій Поярков.
"Я в досить хороших відносинах з Віктором Михайловичем Пінчуком і з тим же Костею Григоришиним. Ми спілкувалися абсолютно нормально. Але ці тези Пінчука, чесно кажучи, мене спантеличили. Ось я своїх дітей вчу: дітки мої, не все, що приходить в голову, потрібно озвучувати. А Віктор Михайлович - людина дуже розумна і дуже небідна - взяв і озвучив. Ні, зрозуміло, що є думки, які всім в голову приходять, люди це обмірковують якось, аналізують. Але в його-то положенні, він повинен адже розуміти, що якби не пацани, загиблі, щоб зупинити ціною своїх життів російський наступ, росіяни, що прийшли на нашу землю, його давно б попросили "поділитися" його "скромним бізнесом", - вважає він.

Читайте також: У Порошенка відповіли на скандальний заклик українського олігарха
Він підкреслив, що воїни, які на Донбасі захищають Україну, захищають також і бізнес Пінчука.
"Загалом-то, хлопці, захищаючи країну, свідомо чи несвідомо захищали її всю, включаючи бізнес Віктора Михайловича. Тому говорити речі, які родичі і друзі загиблих однозначно не сприймуть - як-то дуже дивно", - сказав Поярков.
Він додав, що категорично не згоден з думкою олігарха.
"Знаєте, є ось мистецтво сказати, а є - мистецтво промовчати. ​​Мені здавалося досі, що Віктор Михайлович володів обома мистецтвами... Хоча я роблю поправку на те, що можу чогось не знати. Чогось, що пояснює, навіщо це сказано. Але те, що я не можу це підтримувати - однозначно", - зазначив художник.
За його словами, українці, обурені статтею Пінчука, показали йому, якою буде реакція на реалізацію здачі Криму Росії.
"Я не можу бачити повної картини, з якого хрону він це сказав - можуть бути бізнес-причини, може, щось інше. Але причина є. Я думаю, він все зважив і прийняв таке рішення: висловитися таким чином. Мені те, що він озвучив, не подобається. і я думаю, що ті мільйони громадян, яким це не подобається, як і мені, показали Пінчуку, якою буде реакція на спроби реалізації такого плану. Саме в цьому і полягає величезна різниця між Пінчуком і, скажімо, Надею Савченко", - сказав Поярков.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Захарченко та Плотницький волею-неволею допомагають Україні - художник Сергій Поярков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?