Українці вже перемогли, бо увесь світ знає правду — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці вже перемогли, бо увесь світ знає правду — доктор психології Василь Мосійчук

Українці вже перемогли, бо увесь світ знає правду — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

У першому випуску з циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі ONLINE.UA доктор психології Василь Мосійчук та клінічний професор психології Віталій Луньов обговорили з журналістом Олександром Лірчуком найактуальніші психологічні питання, які виникли в українців на тлі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Джерело: «Свідомі про несвідоме»

Увесь світ дізнався про про сміливість та нескореність українців

Василь Мосійчук звернув увагу на те, що українцям уже вдалося перемогти Росію, оскільки наш народ спростував головну тезу російської пропаганди про те, що української нації взагалі не існує.

Своєю боротьбою кожен громадянин нашої країни підтверджує зворотнє.

Українська нація — це культура з мовою, з глибокою співучою, сердечною мовою, зі своєю історією. Він (Путін - ред.) сказав: українська культура виникла у 1919-му році, її створив Ленін, українців не існує. Абсурд чистої води! Дійсно, якби він захопив нас, то вся б Європа, злякавшись війни, того, що він говорив, всі б повірили у це все. Але ми відстояли… Творця. Ми не його відстояли, ми себе відстояли. Для когось це Бог, для когось Милість. Ми відстояли те, що культура, природа створила з українцями, другу співочу мову, другу, після італійської, мудрість, яка є в нас, і вона дуже потрібна всьому світу, — наголосив Мосійчук.

Увесь світ дізнався про Україну, про сміливість та нескореність її людей, про героїзм та бажання захистити не тільки свою незалежність, але й культуру.

У чому полягає феномен української нації?

Ведучий Олександр Лірчук поцікавився, яким чином всі ці історичні випробування змінюють українців, їхній світогляд та поведінку.

На переконання доктора психології Василя Мосійчука, один із феноменів української нації полягає в тому, що народ зумів пересилити страх, відчай та біль, швидко самоорганізуватися й почати боротьбу з ворогом попри усі песимістичні прогнози.

Україна заявила про себе боротьбою зі злом, і весь цивілізований світ її підтримав.

Подивіться, хіба українцям боліло, коли вони організовувались? Хіба хтось думав про біль, про страждання? Всі думали, як захистити не себе, навіть не себе, а захистити культуру, українську націю від знищення. Всі відчували правду! І сьогодні ми перемогли уже, бо увесь світ знає, що така нація існує. Навіть, коли Зеленському від Швеції вручили лист, де було чітко сказано, що це звернення до козаків — це підтверджує, що ми не з 1919 року, не створені Леніним з мавзолею, і весь світ це знає. Ми уже перемогли, — підсумував Василь Мосійчук.

4 липня 2022 року Магдалена Андерссон, пані прем'єр-міністр Швеції передала президенту України Володимиру Зеленському копію листа короля Карла ХІІ, який визнає Запорізьку Січ незалежною державою. У документі йдеться про те, як король Швеції у 1711 році дає настанови послу королівства, щоб не було утисків від московського царя (ред.).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?