Українці взяли до рук зброю для захисту своєї землі - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці взяли до рук зброю для захисту своєї землі - Порошенко

Українці взяли до рук зброю для захисту своєї землі - Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що українці взяли до рук зброю для того, щоб захиститися, а не для того, щоб загарбати чуже.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на Facebook глави держави.

Про це президент заявив у вівторок, 9 травня, під час церемонії складання присяги військовими Президентського полку та 101 окремої бригади Генштабу Збройних сил України.

"Розташування України на перехресті шляхів змушувало народ землеробів і ремісників, лірників і кобзарів, народ побожний і мирний тримати зброю. Але брали ми її до рук не для загарбання чужого, а для захисту своєї землі, своєї родини, своєї оселі", - сказав Порошенко.

Він додав, що останні події, які відбуваються в Україні, "змушують нас раз і назавжди засвоїти аксіому, що військом ніколи не можна нехтувати".

"З урахуванням подій останніх років маємо раз і назавжди засвоїти аксіому: військом не можна нехтувати, а героїв - гріх забувати", - зазначив президент.

Читайте також: Російська пропаганда про Другу світову буде слабшати, є три причини - політолог

Він підкреслив, що складання новобранцями військової присяги на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, священному місці для кожного українця, вже стало традицією. Це місце, за словами президента, зберігає пам'ять про доблесть і відвагу захисників України.

Порошенко зазначив, що саме тому було прийнято рішення створити на цій території Меморіальний комплекс в пам'ять про оборонну війну країни з агресивною Росією.

"Разом з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні це стане єдиним Меморіалом українських героїв", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро Порошенко вшанував пам’ять тих, хто віддав життя за Україну в Другій світовій війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?