Українці, яких судять в Росії, виступили з останнім словом: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці, яких судять в Росії, виступили з останнім словом: опубліковані фото

Українці, яких судять в Росії, виступили з останнім словом: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Українці  Микола Карпюк та Станіслав Клих, яких судять у Верховному суді Чечні за звинуваченням у вбивстві російських військових, виступили з останнім словом перед присяжними.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook кореспондента "Радіо Свобода" Антона Наумлюка.


"Карпюк виступив сьогодні з останнім словом - одним з найбільш проникливих і щирих, що я чув в судах. Говорив про те, що його судять не за події 20-річної давності, а тому що він українець, і через те, що Росія зробила його Батьківщині зараз", - написав Наумлюк.


Також в суді Микола Карпюк пояснив, що не відчуває злоби по відношенню до тих, хто катував його і змусив дати неправдиві звинувачення, "розповів про тортури, про те, як його залякали тим, що з його малолітнім сином будуть робити те ж, що і з ним".


"Клих, при всіх проблемах сприйняття, сказав точно і виразно, що ніколи до цього процесу не був в Чечні і ні в яких боях участі не брав. Показав сліди від тортур, яких зазнав протягом місяців під час слідства", - також написав Антон Наумлюк.


Також журналіст оприлюднив фотографії українців із залу засідання:




Нагадаємо, Клиха і Карпюка судять за створення в Україні груп для участі у військовому конфлікті проти військ Росії за часів Першої чеченської війни. Також слідство в РФ стверджує, що Микола Карпюк безпосередньо брав участь в боях в кінці 1994-початку 1995. Примітно, що  російські правозахисники визнали Клиха і Карпюка політичними в'язнями.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Микола Карпюк писав українцям з СІЗО в Грозному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?