Українці зможуть отримати тисячу за вакцинацію без додатку Дія
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці зможуть отримати тисячу за вакцинацію без додатку Дія

Українці зможуть отримати тисячу за вакцинацію без додатку Дія
Джерело:  online.ua

Вже навесні або влітку українці зможуть отримати тисячу за проходження вакцинації від COVID-19 без обов'язкової реєстрації у додатку "Дія". 

Джерело: "Урядовий портал"

Як можна буде отримати тисячу за вакцинацію без додатку Дія 

Механізм отримання тисячі за вакцинацію без застосування електронного додатку "Дія" почне працювати вже на другому етапі реалізації програми "є-Підтримка", у другому або третьому кварталі цього року.

Таким чином отримати тисячу зможуть люди, які не мають смартфонів та некористуються іншими електронними гаджетами, які дозволяють зареєструватись у додатку "Дія".

Наразі тисячу можуть отримати лише громадяни віком від 14 років, які зробили щонайменше 2 вакцини та зареєструвались у дії.

Зараз вакцинованим з початку потрібно згенерувати у "Дії" сертифікат про щеплення від COVID-19, а після цього надіслати запит на отримання допомоги, яка буде перерахована не спеціальну банківську карту.

Фото - diia.gov.ua

На що можна витратити гроші

Також є варіант отримання грошей на віртуальну карту одного з банків, які беруть участь у програмі, - "ПриватБанк", Monobank," Альфа-Банк " та інші.

Гроші можна використати на придбання квитків до кіно, театрів, а також купувати квитки на транспорт для поїздок по Україні, купляти абонементи у спортзал.

Отримані гроші дозволяють купувати книги. Для дітей віком від 14 до 17 років можлива оплата освітніх послуг, а також оплата харчування в навчальних закладах, чи оплата проживання у гуртожитках.

Також можна купляти спортивне обладнання, шкільне приладдя та канцелярські речі.

Українці віком від 60 років на ці гроші можуть придбати ліки.

Витратити отримані гроші можна протягом 4 місяців з моменту отримання.

Програма буде тривати до 18 грудня поточного року.

З цього тижня гроші за вакцинацію почали виплачувати підліткам. Для їх отримання вони повинні мати банківську карту, або пройти ідентифікацію в одному з банківських відділень, маючи при собі ІПН і паспорт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?