Українці знайшли власний унікальний рецепт перемоги у війні — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці знайшли власний унікальний рецепт перемоги у війні — професор нейропсихології Богдан Ткач

Українці знайшли власний унікальний рецепт перемоги у війні — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Як українцям вдалося миттєво згуртуватися та знайти власний шлях до перемоги у війні над росією обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чимало істориків, політологів та аналітиків досі сперечаються, у чому полягає феномен цілісного єднання українського народу після повномасшатбного вторгнення російської федерації.

Усі наявні факти вказували на те, що Україна впаде за лічені дні, однак цього не сталося.

Уже понад 8 місяців наші люди продовжують відважну боротьбу з агресором та досягли дійсно значних успіхів.

Як україцям вдалося зробити неможливе?

Захоплення та хобі допомагають українцям наближати перемогу над рф

Професор нейропсихології Богдан Ткач звертає увагу на те, що нашому народу справді вдалося знайти свій власний унікальний рецепт перемоги у війні.

Він полягає у тому, що кожен концентрується на улюбленій роботі, хобі, а результати своїх старань направляє на підтримку армії та людей, які цього потребують.

Це допомагає не тільки відволіктися від страхів перед завтрашнім днем, а й відчути себе причетним до неповторного історичного моменту – моменту перемоги над абсолютним злом.

От така гарна риса є в українців – бути захопленим чимось. Кожен з нас захоплюється якоюсь діяльністю: майструванням, городництвом, розвитком науки. От зараз ми усі об’єдналися. Кожен максимально робить, що вміє, для спільної справи. Бачимо на вулицях, скільки дітей грають на музичних інструментах і збирають кошти для армії. Бачимо, як працюють медики, як працюють науковці, які зараз розробляють ефективні програми тренінгу, створюють програми реабілітації. Ми бачимо, як працює бізнес, який він переключився на військову промисловість, як працюють волонтери. І ми у цьому стані захопленості відволікаємося від тих негараздів, які у нас відбуваються, – пояснює Богдан Ткач.

Ба більше, наша робота, наші захоплення також відіграють терапевтичну роль.

За словами професора нейропсихології, на дорослих у стресових ситуація спрацьовують ті ж самі прийоми, які ми використовуємо, щоб заспокоїти дітей.

Не можна сказати дитині: «Не плач». Потрібно сказати: «Он, дивися, пташка полетіла». Чи ще щось. Так само й ми, дорослі. На нас у таких критичних ситуаціях найкраще спрацьовують ті прийоми, які ми використовуємо для дітей. Потрібно навчитися відволіктися від ситуації, сприймати її розумом, а не емоційно, реагувати і займатися справою – кожен своєю, – наголошує Богдан Ткач.

Читайте також: Чому для допомоги людям потрібно навчитися проживати їхні почуття — академік Української академії наук Віталій Луньов

рф намагається залякати український народ "жахливим" завтрашнім днем

Доктор психології Василь Мосійчук нагадує українцям, як важливо жити сьогодні й нарешті перестати боятися того, чого ще не сталося.

Ніхто не знає, що буде завтра, тому вірити в усі можливі негативні прогнози, а тим паче в залякування та маніпуляції кремля, – у жодному разі не можна.

Ми боїмося майбутнього. Ворог намагається нас ним налякати. Але воно ще не сталося й ніхто не знає, як буде. Ніхто. І путін не знає, як буде. Ми були для нього завжди малоросами, але тепер він сам опинився на «окраїні», в болоті історії. Розумієте? Це однозначно, бо еволюція – вона і є еволюція, щоб ми могли розвиватися, – пояснює Василь Мосійчук.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?