Українців 30 років схиляли до рептильної моделі Росії: що потрібно змінити
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців 30 років схиляли до рептильної моделі Росії: що потрібно змінити

Українців 30 років схиляли до рептильної моделі Росії: що потрібно змінити
Джерело:  online.ua

Як російські соціальні інженери зруйнували мозок росіян та як українці переймали рептильний спосіб буття обговорили учасники тринадцятого випуску «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Професор нейропсихології Богдан Ткач зазначає, що людство зазнало подвійного відбору.

Перший відбір людства пов'язаний з природою, як у всіх живих істот.

А другий відбір пов'язаний з тим, що людина відбирає людину за певними критеріями корисності.

Як у Росії брехнею зруйнували мозок людей

Прийнято суспільством так: потрібні покірні та слухняні виконавці. А тих, хто надмірно розумні, і ставлять під сумнів всі догмати, а також тих, хто є занадто життєствердними і агресивними, винищують або перевиховують. І ці надмірно розумні та життєствердні збираються окремо і створюють нове суспільство, яке перевершує по інтелекту суспільство, з якого вони вийшли, - розповів професор нейропсихології.

За словами Ткача, українська земля дозволила дуже швидко робити цю зміну. Тобто в Україні цей процес завжди був дуже динамічний. До прикладу, скільки було гетьманів та столиць в Україні за всю її історію.

У Росії ж відбір дуже жорсткий і "неугодних" часто нищать, у геніїв немає можливості вижити. Величезна маса людей просто не думають.

Ми бачили як соціальні інженери брехнею руйнують мозок людей і формують біороботів. До речі, у них велика проблема – вони не знають, що робити з нами. Тому що у нас мозок зовсім інакший, ніж у тієї категорії людей, з якими вони працюють, - зазначив він.

Ткач переконаний, що українці здатні мислити новими категоріями.

Страх знаходиться у нас в голові: як пов’язані тоталітаризм та рептильний мозок

Чому росіяни вірять брехні

Ми сьогодні з Віталієм розмовляли, дивлячись російський канал. Вони брешуть поважно. Чому росіяни вірять цим фальшивим словам? Подивіться на людей, які програмують цю націю. Чи є у них добро, співчуття, милосердя? Бо люди там чують "турботу про них" на словах, але чи це так і є на ділі? Чи вони багаті, чи щасливі? У них нічого немає. Але чому вони вірять словам? – запитав колег доктор психології Василь Мосійчук.

Богдан Ткач зазначає, що у росіян зруйнована дорзолатеральна частина мозку, яка відповідає за творчість. Вони зруйнували ту ділянку церквою, освітою і алкоголем.

У результаті люди не здатні дивитися на світ по-новому і милуватися красою, у них зовсім інший мозок.

Ми ці 30 років наслідували Росію – ми переймали рептильний спосіб буття. Якби в цій країни пріоритетом були педагоги, у нас би було зовсім інше виховання молоді, не була б упущена гуманітарна політика. Якби в пріоритеті були науковці, то ми б мали свої HIMARS, Javelin і Bayraktar. У нас роздували поліцейську країну. У нас в пріоритеті були прокурори, судді. Тобто ми відтворювали рептильну модель. І мала рептилія не може перемогти велику рептилію, – переконаний професор.

На переконання Віталія Ткача, українцям треба зараз негайно еволюціонувати і переходити на інші підходи до відбору критеріїв корисності для держави.

Треба переосмислити свої «духовні» цінності, щоб вони відповідали реальній соціальній практиці, а не надуманим речам "в угоду сусідньої країни".

Психологічна незалежність українців: які три складові для неї потрібні

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?