Українців каратимуть за відсутність прописки
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців каратимуть за відсутність прописки

Українців каратимуть за відсутність прописки

Кабінет міністрів

зобов'язав українців в разі переїзду на нове місце проживання на термін більше 30 днів міняти реєстрацію.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.


У розпорядженні Кабміну №207, яке набрало чинності, йдеться про передачу права на реєстрацію місця проживання від Державної міграційної служби у відання місцевих органів влади.


Усі дані про реєстрацію, як і раніше, міститимуться в Єдиному демографічному держреєстрі, який ведеться з 2012 року, проте, за новими правилами, всі українці, які виїхали більш ніж на 30 днів (на роботу, навчання тощо), повинні зареєструватися на новому місці.


За відмову від перереєстрації передбачений штраф.


"Реєстрація місця проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання здійснюється в день надання особою або його представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання", - йдеться в нових правилах.


Відмова від перереєстрації на перший раз спричинить попередження, а в подальшому - штрафи від 17 до 51 гривні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

глава київської поліції міста Андрій Крищенко заявив про зростання криміногенної ситуації в столиці через переселенців зі сходу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?