Українців несподівано попередили про серйозне випробування для держави
Категорія
Політика
Дата публікації

Українців несподівано попередили про серйозне випробування для держави

Українців несподівано попередили про серйозне випробування для держави
Джерело:  online.ua

Місцеві вибори по всій Україні відбудуться наступної неділі, 25 жовтня, тож Центральна виборча комісія виступила з важливим попередженням. Відомство наголошує, процес вирахування усіх голосів ризикує затягнутися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне оголошення комісії.

За оприлюдненими даними, кульмінація виборів — підрахування бюлетенів — стане випробуванням для країни.

"Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій. Він буде тривалим", - наголосили у ЦВК.

Певними складнощами відзначилося заповнення протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

"Занесення відомостей — повних назв 15 місцевих організацій політичних партій та ПІБ кандидатів у депутати (5 місцевих організацій політичних партій по 7 кандидатів, 5 – по 9 кандидатів та 5 – по 12 кандидатів) до одного примірника протоколу "від руки" зайняло 1 год 40 хв. І це за умови, що під час занесення "секретарю комісії" вже допомагав інший "член комісії" та надиктовував ПІБ кандидатів", - пояснили у відомстві.

Для спрощення процесу ЦВК ухвалила постанову про друкування повних назв місцевих організацій партій та даних кандидатів. Це зменшить час для оформлення протоколу.

ЦВК звернулася до представників комісій із закликом дотримуватися чіткого алгоритму дій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Центральна виборча комісія затвердила форми протоколів територіальних виборчих комісій на місцеві вибори 2020 в Україні. Зокрема, члени комісії затвердили порядок виготовлення, передачі та вимоги до протоколів територіальних і дільничних виборчих комісій про підсумки голосування і результати виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?