Українців попереджають про колапс через рекордний врожай
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців попереджають про колапс через рекордний врожай

Українців попереджають про колапс через рекордний врожай
Джерело:  online.ua

Голова Асоціації власників вагонів Олександр Криворучко повідомляє, що Україні прогнозують рекордний урожай зернових, який, швидше за все, буде нічим вивозити. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"У мене дві новини, одна хороша, інша – погана. Почну з хорошої. В Україні прогнозується рекордний урожай зернових. І новина погана – швидше за все цей урожай буде нічим вивозити. У сезон збору зернових найвужче місце в логістиці – порти великої Одеси і залізна дорога. Через сезонне зростання перевезень будівельних вантажів (щебінь), зростання експорту і транзиту ЗРС (залізно-рудної сировини), а також активізації морських поставок вугілля для енергетики та металургів України очікуються пікові навантаження на глибоководні порти Чорного моря і інфраструктуру Одеської залізниці", – написав Криворучко.

За словами експерта, ситуація може мати негативні наслідки для економіки України, тому закликав владу заздалегідь вжити заходів для недопущення транспортного колапсу.

Окрім того, Криворучко нагадав "Укрзалізниці", що вона є державним монополістом, покликаним захищати інтереси економіки України.

Як повідомляв ONLINE.UА, інфляція в Україні почала поступово послаблюватися через високі врожаї соняшнику та кукурудзи, а також через падіння світових цін на нафту та домовленість між США та Китаєм про призупинення торговельної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?