Українців "потішили" новим повідомленням щодо ЄС і Шенгену
Категорія
Політика
Дата публікації

Українців "потішили" новим повідомленням щодо ЄС і Шенгену

Єврокомісія
Українців "потішили" новим повідомленням щодо ЄС і Шенгену

Єврокомісія пропонує ввести обов'язкову плату в 5 євро за в'їзд в Шенгенську зону.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Єврокомісії.
Так Європейська комісія представила нову Європейську систему інформації та авторизації подорожей (ETIAS), яка передбачає онлайн-реєстрацію та оплату в'їзду в Шенгенську зону для негромадян ЄС, мають право безвізового в'їзду.
Особа, яка планує в'їзд в Шенгенську зону, має заповнити форму і вказати тільки дійсний проїзний документ (паспорт). Заявка буде дійсна протягом п'яти років для багаторазового в'їзду.

Читайте також: Без візовий режим з ЄС: Україна пішла на різку заяву

Візовий збір у розмірі 5 євро буде застосовуватися до всіх заявників у віці старше 18 років.




Відзначається, що ETIAS збиратиме інформацію про всіх тих, хто подорожує без віз в ЄС, що дозволить заздалегідь уникати нелегальної міграції та перевірок безпеки.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що

питання про початок переговорів з Європарламентом і Єврокомісією про завершення процесу прийняття рішення щодо скасування візового режиму для українців включили до порядку денного засідання 17 листопада комітету постійних представників країн-членів при Раді ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?