Українцям дали оптимістичний прогноз щодо Донбасу і Криму: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Українцям дали оптимістичний прогноз щодо Донбасу і Криму: опубліковано відео

Українцям дали оптимістичний прогноз щодо Донбасу і Криму: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Мінські угоди допоможуть Україні мирним шляхом звільнити Донбас і повернути анексований Росією Крим.
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA сказав колишній учасник АТО, волонтер Мирослав Гай.
"Мінськ - це не єдиний вихід і не безвихідь. Це - інструмент, який дозволяє нам відтягнути час перед більш агресивними діями, створити ілюзію того, що ми віримо в переговорний процес. Чому ілюзію? Тому що, по факту, ми знаємо, що Мінськ не виконується, але вся світова спільнота бачить, що Україна дотримується своєї частини угоди, Україна хоче вирішувати військовий конфлікт мирним шляхом, Україна є жертвою Російської Федерації, намагається зняти з себе будь-яку відповідальність. А РФ є агресором, який не дотримується цих угод", - сказав він.
Волонтер зазначив, що Мінський процес дозволяє проводити реформи в українській армії.
"Розумієте, це величезна підстава зробити нам великий крок вперед на дипломатичному плацдармі військовому. Є у нас театр війни дипломатичний. І, хто б що не говорив, під час Мінська кількість загиблих стала набагато менше. Так чи інакше, це дає нам можливість провести якісь, хоча б мінімальні, реформи в армії. А вони є, ці реформи. Наприклад, ви знали, що з 7 січня будь-яка людина, який укладає контракт на будь-який термін, має право зберегти за собою своє робоче місце і заробітну плату? Не по мобілізації, а за контрактом. Тобто ви будете отримувати гроші не тільки від держави, але ще і від свого роботодавця. Це дуже великий стимул", - вважає Гай.
Читайте також: У війні з Росією ми маємо справу з дуже небезпечними ідіотами - Мирослав Гай
"Я сьогодні весь ранок витратив час на вивчення цього питання, і мені цю інформацію підтвердили два військкомати і редактор військового журналу. Про це пишуть, просто про це ще мало знають. Бурхливе йде стимулювання громадян до захисту своєї країни. Тому що не тільки ідеологічно потрібно думати про людей, але потрібно думати, чим хлопець, який пішов захищати свою країну, буде годувати сім'ю. Тобто є серйозні кроки. Це - серйозний крок, на законодавчому рівні", - додав він.
За його словами, в українській армії відбуваються мобілізаційні дії.
"У нас є можливість донабрати людей, провести навчання, що вимагає мінімум декількох місяців, офіцерського складу. У нас відбуваються мобілізаційні дії. Вони не те, щоб приховані, вони просто іншої форми, ніж ми звикли по кіно їх розуміти", - сказав Гай.
Волонтер також нагадав, що в Європу приходить озброєння для стримування агресії з боку Росії.
"До Естонії увійшли американські танки для піхоти і піхота. До Польщі зайшли американські танки і піхота. Тобто, йде потужна підготовка до стримування агресора. І Мінськ - це інструмент, який дозволяє нам цю підготовку провести. Тому у Мінська не може бути тупика, у нього інша мета, ніж та, яку декларують", - зазначив він.



Більше  читайте в відеоблозі на ONLINE.UA: Украина освободит Донбасс и Крым без громких криков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?