Українцям дали поради, як не потрапити в тюрму в Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Українцям дали поради, як не потрапити в тюрму в Росії

Українцям дали поради, як не потрапити в тюрму в Росії
Джерело:  online.ua

Правозахисниця, координатор громадського проекту "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак дала поради українцям, які їдуть в Росію, як себе убезпечити і не потрапити в російську в'язницю.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
"МЗС України робило не менше п'яти заяв за останні роки з застереженнями до громадян України - подумати тричі перед тим, як їхати на роботу в Російську Федерацію. Тому, розумієте, є таке, навіть серед політичних справ - заарештовували людей, які в цілому не були активні, не брали участі ні в яких політичних рухах, подіях, не висловлювали свою позицію. Проте, вони стали фігурантами політичних справ - просто тому, що їх зручно було туди вписати, повісити на них вигадані злочини "київської хунти", - каже правозахисниця.
Вона впевнена, що українці не перестануть їхати в Росію на роботу.
"Жертвою може стати кожний. Хоча треба дивитися реалістично - тисячі українців будуть їхати в Росію як працівники, складна економічна ситуація в Україні не сприяє зменшенню цього потоку. Люди, які, наприклад, не знають англійської мови і не можуть їхати в Євросоюз, вони будуть намагатися працювати в Росії", - відзначає Томак.
Вона радить не вірити в величезні зарплати, які пропонують в Росії, і перевіряти законність організації, яка пропонує вакансію.
"А конкретні поради: не можна реагувати на оголошення, де обіцяють шалену зарплату за некваліфіковану працю. Це перший сигнал - пастка. Якщо не вистачає інформації про вакансію, про роботу - так само, не варто реагувати. Якщо організація, яка пропонує роботу, не зареєстрована відповідним чином в Україні, це теж повинно викликати підозру. Або, в випадках, коли пропонують влаштування без трудової візи, офіційної реєстрації - це ознаки, що це може бути пасткою", - радить правозахисниця.
"Треба враховувати і без рожевих окулярів дивитися на перспективи - тим більше, коли їдете в Росію, ризики зростають у декілька разів", - додає вона.


Більше  читайте в інтерв'ю Марії Томак на ONLINE.UA: Українців заманюють в Росію торгувати наркотиками, 2 тисячі в тюрмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?