Українцям досі доводиться жити в ідеологічній шизофренії — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям досі доводиться жити в ідеологічній шизофренії — професор нейропсихології Богдан Ткач

Українцям досі доводиться жити в ідеологічній шизофренії — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Що змусило путіна повірити в те, що українці досі чекають на повернення СРСР та як Україні нарешті позбутися ідеологічної шизофренії обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Попри те, що український народ уже понад 10 місяців продовжує боротьбу за свою свободу та незалежність батьківщини, йому все одно доводиться жити в умовах ідеологічної шизофренії.

На переконання професора нейропсихології Богдана Ткача, це відбувається тому, що при владі в Україні досі залишається чимало політиків, які всіляко просувають російські наративи та радянську символіку.

Оскільки українці досі не змогли позбутися усіх символів СРСР, вони дають кремлю привід думати, що тут ще є люди, які чекають на прихід армії рф та "руського міру".

У чому полягає ідеологічна шизофренія українців

Наша країна досі живе в шизофренії. От серйозно, дивіться, стоїть в Києві величезний пам'ятник імперії зла, Радянського Союзу, з гербом. Ми його підсвічуємо синьо-жовтими прожекторами, начіплюємо на ту бабу якісь кульки, імітуємо, що це віночок український і так далі. Нам варто визначитися: або ми будуємо Україну, або ми живемо в такому подвійному світі – і радянська ідеологія, і типу українська. Ми просто перемалювали серп і молот на синьо-жовте і все, – зазначає Богдан Ткач.

Професор нейропсихології звертає увагу на те, що окрім оцих символів, в Україні також є люди, які досі поклоняються релігії комунізму.

Ба більше, доволі часто вони посідають ключові посади в управлінні різними державними установами і намагаються не випустити українців з парадигми Радянського Союзу.

На думку Богдана Ткача, вкрай важливо нарешті запустити процес оновлення цих еліт, зробити ревізію нашої історії і визначитися, що є українське, а що — ні.

Лише тоді російські еліти зрозуміють, що ми самовизначилися, що ми не маємо оцього розладу: то в одну сторону нас махне, то в другу сторону махне. Що в нас є інтроспективний погляд на світ, а не керований кимось зовні – то міфодизайнерами російськими, то нашими власними. Українцям потрібно стати господарями свого життя, – підсумовує професор нейропсихології Богдан Ткач.

На переконання доктора психології Василя Мосійчука, просто зараз українцям важливо спрямувати свої зусилля у русло перемоги над ворог саме на полі бою.

Уяви собі, що ми зараз будемо знищувати цю жінку, яка там стоїть з мечем. Хреста їм дамо в руки. Ти знаєш, скільки можемо танків купити і всього. Головне зараз кожному на своєму місці зробити свою роботу. Ми так повинні закликати українців, правда? – зазначає професор Мосійчук.

Читайте також: Сутінки для росії уже настали — «Свідомі про несвідоме» підбили підсумки 2022 року

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?