Українцям підказали, як їм не бути схожими на росіян: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям підказали, як їм не бути схожими на росіян: опубліковано відео

Українцям підказали, як їм не бути схожими на росіян: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий блогер Вадим Фульмахт на прикладі справи  викритого в симпатіях до сепаратистів і "руського миру" екс-глави поліції Вінницькій області Антона Шевцова  показав брак критичного мислення в українському суспільстві і підказав, як в цьому питанні не бути схожими на росіян.


Про це він розповів в відеоблозі на ONLINE.UA.


Фульмахт нагадав, як відбувалося звільнення Шевцова, зокрема, про те, що в Службі безпеки і в Міністерстві внутрішніх справ України заявляли про відсутність компрометуючого матеріалу на тодішнього керівника вінницької поліції рівно до того моменту, коли оскаржити зворотне вже було неможливо.


"І тільки тоді пана Шевцова зняли. Зняли його виключно завдяки діям громадських активістів і, особливо, вінницької активістки Таїсії Гайди... Дуже багато стали задаватися питаннями: кому ця справа вигідна, хто замовник? На мій подив, замість того, щоб обговорювати конкретну проблему по суті, переключили увагу на активістів, які виявили все те, що пов'язано з Шевцовим", - сказав блогер.


"Виявилося, що ця Таїса Гайда така-сяка, вона міська божевільна, вона рік тому репостила в своєму Facebook якісь страшні речі про "Дебальцевський котел" тощо, і як можна слухати таку людину? Мені особисто теж таке писали багато разів, тому що я брав активну участь у висвітленні цього скандалу з Шевцовим. І постійно задавали питання: як ти можеш цитувати людину, який писав таке рік тому?", - підкреслив Вадим Фульмахт.


"Я все намагаюся зрозуміти - яке має відношення особистість цієї вінницької активістки до конкретної проблеми? Вона що, претендує на посаду шефа поліції? Чи не претендує. Або у неї є доступ до державної таємниці? Теж, начебто, немає. Тоді поясніть, чому, замість того, щоб сказати їй "спасибі" за те, що вона виявила все це з Шевцовим, ми переходимо на її особистість? - поцікавився він. - Мені це незрозуміло. замість цього деякі з розумним виглядом розмірковують: схоже, хтось замовив їй Шевцова. Напевно, це замовив Гройсман, який, нібито, ворогує таким чином з Порошенком у Вінниці. Чи ні, це замовив Анатолій Гриценко, тому що Гайда - це "Автомайдан".


Також Вадим Фульмахт підкреслив, що ту ж методику "забовтування" питань і незастосування критичного мислення використовують росіяни і привів в приклад ситуацію зі збитим в 2014 році на Донбасі "Боїнгом" і справу української льотчиці Надії Савченко.


"Ситуація зі збитим "Боїнгом". Теж, здавалося б, все очевидно. Що обговорюють за поребриком (в Росії, - ред.)? Вони кажуть: "Росії це точно не вигідно, тому Росія збити "Боїнг" не могла. Так кому ж це вигідно, хто замовник? А чому Україна не закрила небо? А чому диспетчера поміняли в таку-то хвилину? А чому штурмовик вилетів? Все це неоднозначно! А чому голландська прокуратура досі не винесла вердикт?"", - Сказав блогер.


"Всі ці розмови про другорядні деталі - просто спроба переключити увагу. Те ж саме з Надею Савченко. Про що там говорять? Вони не обговорюють конкретно вирок (хоча деякі, звичайно, обговорюють), але багато натомість воліють розповідати, які у Савченко адвокати погані, вони піарники, які заробляють політичні дивіденди, і кому з політиків вигідна справа Савченко. При цьому по суті питання вони вважають за краще не говорити", - додав він.


"І коли ми замість Шевцова обговорюємо Гайду, відбувається абсолютно те ж саме. Мені б не хотілося, щоб так було. Загалом, все це не критичне мислення, а дурниця на пісному маслі. І, якщо ви думаєте, що критичне мислення виглядає таким чином, ви дуже сильно себе льстите, друзі мої. Тому, будь ласка, давайте обговорювати якісь питання по суті, а не копатися в білизні людей, які їх розкрили", - резюмував блогер.



Повну версію блогу  читайте на ONLINE.UA: "Як за поребриком: про брак критичного мислення в Україні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?