Українцям порадили, як не віддати День перемоги Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям порадили, як не віддати День перемоги Росії

Українцям порадили, як не віддати День перемоги Росії
Джерело:  online.ua

Луганська журналістка Яна Осадча заявила, що українці не мають морального права віддавати День перемоги противнику і дала поради, як цього не допустити.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Чи потрібне свято? Свято - це коли весело, коли радість. А 9 травня - це для мене День пам'яті про діда і бабусю. Вважаю дуже вдалим нинішній підхід в Україні до відзначення цього дня. Гасло "Ніколи знову" - найправильніше, і воно відчуте такими людьми, як я, яким довелося зіткнутися з новою війною, тією самою, що не закінчиться в головах моїх колишніх земляків...", - каже журналістка.
Вона впевнена, що ті, хто сьогодні воює на Донбасі, є наступниками тих, хто боровся у Другій світовій війні.
"Під час Другої світової війни загинуло дуже багато українців. Ми не маємо морального права віддавати цей день противнику, наше завдання ідеологічне - зв'язати подвиги українців за Батьківщину в єдине ціле... Ті, хто сьогодні воює на Донбасі, є наступниками тих, хто боровся в 40-х. Але робити це треба без пафосу, без цього російського надриву, щоб війна не стала основою нашого світогляду. Гасло "хочеш миру - готуйся до війни" давно пора відправити в утиль. Займатися армією, патріотичним вихованням - це одне, а виховувати покоління в дусі вічної війни - зовсім інше", - зазначила Осадча.
Журналістка додала, що війна повинна стати страшним сном.
"Війна повинна стати нарешті страшним сном. Тому сьогодні у нас з дочкою з'явилася нова сімейна традиція. 9 травня ми йдемо в парк Перемоги і просто до вічного вогню покладаємо квіти. Я хочу, щоб війна в її сприйнятті асоціювалася, насамперед, з трагедією, а не з якимось там героїзмом, самопожертвою і іншим", - вважає Осадча.
Більше читайте в матеріалі ONLINE.UA: Без танків і "російського надриву": як українцям не віддати День перемоги ворогові 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?