Українцям пропонують відмовитися від звичних свят
Категорія
Культура
Дата публікації

Українцям пропонують відмовитися від звичних свят

Українцям пропонують відмовитися від звичних свят
Джерело:  apostrophe.ua

Українцям варто відмовитися від свят, які дісталися Україні "у спадок" від Радянського Союзу - 8 березня, 1 травня і 9 травня.
Таку думку висловив відомий український історик глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Апострофу".
"Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним святковим днем ​​і 8 березня", - переконаний він.
За словами історика, "на державному рівні повинні відзначатися, напевно, тільки ті свята, які відзначають події, що були переломними, надзвичайно важливими для України як держави - День незалежності, День Конституції... а не якісь свята, які залишилися нам у спадок від радянського минулого".
Читайте також: Рада встановила нове свято на честь бійців АТО
"Великою перемогою для нас було те, що Україна спокійно позбулася 23 лютого (день Радянської армії - Ред.). Це свято вже майже зникло, і показником цього є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися", - зазначив В'ятрович.
Крім того, він додав, що "14 жовтня поступово абсолютно витісняє те, що стосувалося 23 лютого".
"З часом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, в який ми будемо згадувати захисників України, захисників в широкому сенсі", - резюмував історик.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Києві активісти провели яскраву акцію, присвячену Дню Соборності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?