Українцям розповіли, чому 9 травня на Донбасі - день перемоги над ДНР: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям розповіли, чому 9 травня на Донбасі - день перемоги над ДНР: з'явилося відео

Українцям розповіли, чому 9 травня на Донбасі - день перемоги над ДНР: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Для  Маріуполя, звільненого від бойовиків ДНР міста на Донбасі, 9 травня також може вважатися Днем Перемоги, заявив блогер Ярослав Матюшин.


Про це він розповів у своєму блозі на ONLINE.UA.


Матюшин згадав про те, що відбувалося в Маріуполі 9 травня 2014 року: "був парад, він був абсолютно мирний, не без агресивних бабок, як це водиться, але тим не менше. Тодішній керівник ГУ МВС Маріуполя Валерій Андрущук зібрав глав РВВС і командирів добровольчих батальйонів, пости яких перебували навколо міста, на нараду".


Нарада була присвячена напруженій обстановці в місті, і, за словами Матюшина, "під час цієї наради на ГУВС напали люди в цивільному, озброєні автоматами Калашникова, яких згодом російська пропаганда називала "мирними маріупольцями". Вони захопили перший-другий поверхи...".


Як пояснив блогер, командири добровольчих батальйонів оперативно зв'язалися зі своїми бійцями, і вони висунулися до ГУВС: "Спочатку хлопці, нацгвардійці і добробати, не хотіли стріляти по будівлі з броні, з великокаліберних кулеметів, але "мирні повсталі" почали лупити з гранатомета з другого поверху по ним. Тому вони відкрили вогонь у відповідь", - розповів Матюшин. За його словами, згодом встановили, що на місці інциденту працювали три снайпера, один з яких спеціально стріляв по мирному населенню з метою провокації.


"Однак у них не склалося захопити владу в місті, спасибі нацгвардійцям, спасибі добробатам, спасибі міліціонерам, які зберегли вірність присязі. Місто відстояли, цю шелупонь поклали. Ще протягом місяця ДНРовці у нас там бігали, грабували магазини, банки... Але це вже все так йшло на спад, і в підсумку 13 червня полк "Азов" виніс це л***о з нашого міста, і слава Богу", - згадує він.


На думку Матюшина, 9 травня для Маріуполя може вважатися святом двічі звільнення від фашизму.


"Я вважаю, що символічно - в день, в який всі святкують капітуляцію німецько-фашистських загарбників і окупантів, російсько-фашистські загарбники відхопили на південному сході по зубам. І 9 травня Маріуполь сказав, що він не здається, і що ніяким "новоросійським" містом він ніколи не буде. Тому це для нас свято двічі звільнення від фашизму, свято в кубі", - резюмував блогер.



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: "День перемоги над "Новоросією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?