Українцям розповіли, якої погоди чекати взимку
Категорія
Події
Дата публікації

Українцям розповіли, якої погоди чекати взимку

Українцям розповіли, якої погоди чекати взимку
Джерело:  УНН

Заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, що середньомісячна температура повітря цієї зими в Україні буде вище норми.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Вона (температура - ред.) буде в січні-лютому-березні вище звичайної. Тобто вище норми. Ми проводимо (порівняння температури повітря - ред.) середню за тридцять років. То (якщо брати - ред.) середню за тридцять років, то ця температура буде вище. Тобто вище, ніж норма", - сказав Прокопенко.
За його словами, взимку в Україні низькі температури в межах 20-25 градусів морозу будуть короткочасними.
"Якщо говорити в середньому, то у нас найхолодніший зазвичай січень. Середня температура коливається від 4 до 8 градусів морозу. Якщо говорити про найбільш низькі температури, які спостерігалися на території України, то на Сході зафіксовано 42 градуси морозу. Це те, що було раніше. Цього року ми не очікуємо таких сильних похолодань. Я думаю, що найнижчі температури будуть десь короткочасно в межах 20-25 градусів морозу. Окремі пункти можуть досягати 30 градусів. Я не думаю, що буде нижче 30 градусів", - зазначив заступник голови Укргідрометцентру.
Він також додав, що у зв'язку з теплою зимою варто очікувати сильні снігопади, замети, ожеледь тощо.
Як повідомляв ONLINE.UA, через рясні дощі, що пройшли у Львові 4 жовтня, вулицями попливло міське сміття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?