Українцям запропонували новий спосіб боротьби із Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям запропонували новий спосіб боротьби із Росією

Українцям запропонували новий спосіб боротьби із Росією
Джерело:  online.ua

Український письменник Шерман Дрозд розповів

, що Україні необхідно давати людям стимул до прояву громадянських відчуттів, а от успіхи російської пропаганди — тимчасові.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Військова пропаганда класична, що створена у далекі часи, скажімо, книга лорда Понсонбі «Брехня в ім'я війни», не працює в інформаційну добу. Відповідно, неймовірний успіх російської пропаганди – тимчасовий, він вже починає кришитися. Холодильник чи телевізор? Хто переможе? Популярна дилема російських реалій», — нагадав письменник.


Також він підкреслив, що «в Україні телевізор також грає роль авторитета, а значить, не підкоритися йому дуже складно».

«У нашому випадку потрібно зробити так, аби «блакитний екран» не присипляв людину, а пробуджував у ній громадянина. Тобто, по суті, телевізор має виступити проти себе самого. Дати людині стимул не вірити сліпо, а пізнавати, аналізувати і робити висновки», — переконаний Дрозд.

На його думку, українці мають створювати програми, «спрямовані на просування культурних проектів, освітніх платформ».

«Українці мають об'єднатися для створення унікального інтелектуального продукту - от такі програми допоможуть нашій країні», — вважає письменник.


Крім того, в українців добре розвинуте раціональне мислення, і «саме тому в нас є і суспільне життя, воно дихає і розвивається».

«І політична боротьба — хай у якихось первісних формах, але вона існує. І якщо правильно натиснути на потрібні важелі, ми можем виховати не обивателя, а громадянина, який прийме відповідальність за майбутнє своєї країни. І зможе протидіяти агресору акуратно, хитро і не повторювати його помилок», — резюмував Дрозд.

Більше  читайте на ONLINE.UA: "Пропаганда Росії починає кришитися — письменник про хитрий спосіб боротьби з ворогами України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?