Україну чекає катастрофа - влада б'є на сполох через нову серйозну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну чекає катастрофа - влада б'є на сполох через нову серйозну проблему

Україну чекає катастрофа - влада б'є на сполох через нову серйозну проблему
Джерело:  daily.rbc.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського запанікувала через нову масштабну проблему, яка насувається на українських громадян. Так, в політичній силі "Слуга народу" висловили надію, що Кабмін має детальний та конкретний план для створення пів мільйона нових робочих місць. Якщо ж ні, – то Україну чекає катастрофа. Своєю думкою з цього приводу поділився народний обранець від "Слуги народу" і очільник парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

На його переконання, сама ініціатива створення робочих місць під час кризи є правильною. Однак конче важливо розуміти, чи є для її виконання чіткий план і реальна змога його реалізувати.

"Мені хочеться вірити, що у команди уряду цей план є. З того, що я бачив – в мене він викликає певний скепсис. Але щиро сподіваюсь, це я щось не побачив чи не дочитав, і що уряд правий, бо інакше – нас просто чекає катастрофа", - прогнозує Наталуха.

За словами народного обранця, у випадку, якщо робочі місця не будуть створені, – громадяни просто поїдуть з України "тільки-но відкриються кордони".

"І байдуже, на яку роботу, якщо вона хоча б забезпечить 500 –1000 доларів чи євро", – попередив представник команди Зеленського.

Варто також нагадати про те, що НБУ нещодавно опублікував щоквартальний інфляційний звіт із прогнозом розвитку економіки. Нацбанк наголосив, що потрібно готуватися до стрімкого скорочення ВВП на 11% у другому кварталі. Як відомо, у I кварталі поточного року падіння реального ВВП становило 0.5%. Наразі аналітики прогнозують, що реальний ВВП цьогоріч знизиться на 5% через звуження внутрішнього та зовнішнього попиту на тлі карантину. Вплив цих чинників на економіку найвідчутніше позначиться впродовж II кварталу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в.о. очільниці НБУ Катерина Рожкова повідомила українським громадянам довгоочікувану новину про запуск іпотеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?