Україну можуть зробити федерацією за російськими лекалами: названий сценарій
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну можуть зробити федерацією за російськими лекалами: названий сценарій

Україну можуть зробити федерацією за російськими лекалами: названий сценарій
Джерело:  online.ua

Журналіст, письменник, автор відомої книги "Іловайськ" Євген Положій вважає, що надання особливого статусу Донбасу перетворить Україну на федерацію, оскільки слідом за Донецьком і Луганськом такого статусу захочуть і інші області.
Про це Положій сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Особливий статус - точно ні. Тому що одразу ж кілька регіонів, там, де більшість в місцевих радах буде належати латентним проросійським силам, різними шляхами домагатимуться цієї ж мети. Не факт, що вони досягнуть її, але те, що Україна отримає тривалий дестабілізуючий фактор, схильний до розширення, думаю, зрозуміло кожному. Тобто отримаємо прямий шлях до федералізації за російськими лекалами", - висловив свою думку письменник.

Читайте також: Турчинов пояснив, чи отримає Донбас особливий статус


За його словами, Росія всіляко добивається дестабілізації, розвалу України і, як наслідок, отримання повного контролю над нашою країною.


"Будь-який конфлікт можна вирішити або силою - Україна не має такої сили, щоб перемогти зараз Росію - або за угодою сторін. У сторін немає такої згоди. Росія взагалі не хоче вирішувати цей конфлікт в рамках двосторонніх інтересів. Мета - дестабілізація, розвал, контроль. Їм наплювати на людей - і своїх, і чужих", - сказав Положій.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Якщо дати Донбасу особливий статус, його захочуть ще кілька регіонів - автор книги "Іловайськ"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?