Україну накриє потужний циклон: в яких областях погіршиться погода
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє потужний циклон: в яких областях погіршиться погода

Україну накриє потужний циклон: в яких областях погіршиться погода
Джерело:  online.ua

Наприкінці тижня погода в Україні не порадує - над країною продовжує бушувати циклон, який накриє окремі області мокрим снігом і штормовим вітром. Негода очікується на заході і сході України. Атмосферний фронт принесе також снігопади в Карпати - синоптики оголосили там штормове попередження через підвищену сніголавинну небезпеку 3 рівня. Точний прогноз погоди в Україні на 28, 29 лютого та 1 березня повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

У п'ятницю, 28 лютого, зимова погода очікується в Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Харківській, Луганській і Донецькій областях. У центрі, на півночі і сході очікуються сильні пориви вітру до 15-20 м/с. Температура повітря при цьому у всіх регіонах буде плюсовою - +3 ... + 7°С вдень. Вночі можливі невеликі заморозки до -1°С.

У суботу, 29 лютого, синоптична ситуація в корені зміниться. Циклон покине територію України, завдяки чому погода різко покращиться. У всіх областях, крім півдня, буде сонячно і сухо. Стовпчики термометрів сягнуть до + 8°С. У Миколаївській, Херсонській і Одеській областях вночі пройде мокрий сніг.

У неділю, 1 березня, в Україні настане справжня весна. У всіх регіонах яскраво засвітить сонце, промені якого будуть по-справжньому прогрівати повітря. Температура - +7 ... + 10°С вдень, близько 0 градусів - вночі.

Даний прогноз підтвердила також народний синоптик Наталія Діденко. Вона підтвердила, що зараз в атмосфері робиться казнащо, але запевнила, що весна близько.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 лютого в окремі райони України прийшла справжня зима. Зокрема, в Карпатах спостерігалися сильні снігопади і хуртовини - замети досягали вище метра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?