Україну накриють магнітні бурі - небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють магнітні бурі - небезпечні дати

Україну накриють магнітні бурі - небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються магнітні бурі. За прогнозом, метеоудари очікуються 19 і 27 березня, але погіршення самопочуття люди можуть відчути за кілька днів до геомагнітних коливань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у березні 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом вчених, метеоудар 19 березня очікується помірно сильний і не перевищить нижню позначку в G1. Але навіть при такій інтенсивності він здатний вивести з ладу організм не тільки метеозалежних людей, а й тих, хто не має хронічних захворювань і не схильний реагувати на хвилі геомагнітних збурень.

Магнітна буря 27 березня також буде помірною, але може потурбувати людей, які страждають підвищеним тиском і захворюваннями серцево-судинної системи. Справа в тому, що в період спалахів на Сонці протягом декількох хвилин в атмосферу небесного тіла викидається колосальна кількість енергії. В тротиловому еквіваленті її потужність становить більше більйона мегатонн. І такий вплив сонячної радіації на Землю і на стан організму людей величезний.

Як уберегтися від магнітних бур - рекомендації лікарів

Медики рекомендують людям в період магнітних бур бути особливо обережними і стежити за своїм здоров'ям. Найбільшу небезпеку геомагнітні шторми несуть гіпертонікам і метеозалежним людям. Однак, в дні магнітних бур може знижуватися працездатність, наступати апатія і втома, посилюватися головні болі і подразнення і у абсолютно здорових людей.

Тому в дні магнітних бур лікарі рекомендують:

  • знизити фізичне та емоційне напруження;

  • більше відпочивати і гуляти на свіжому повітрі;

  • уникати стресів і конфліктів;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону слід виключити жирну їжу, алкоголю, кави, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці березня Україна переходить на літній час, що також важко сприймається організмом людей, як і вплив магнітних бур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?