Україну накриють потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати

Україну накриють потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

У грудні 2019 року очікується кілька магнітних бур різної інтенсивності. За прогнозом, кризові сплески сонячної активності очікуються в кінці місяця - потужні метеоудари досягнуть піку 26 і 29 грудня. В інші дні магнітні бурі будуть помірними, але і вони можуть чинити негативний вплив на самопочуття людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі в грудні 2019 - небезпечні дати

Перша магнітна буря в грудні 2019 року настане 3 числа. Обурення геомагнітного поля будуть середнього ступеня і не нестимуть загрози для здоров'я людей. Але 18 грудня очікується потужний сплеск сонячної активності, який буде тривати до 21 числа. В кінці місяця буде ще один сильний геомагнітний шторм - його пікові сплески очікуються 26 і 29 грудня.

Як уберегтися від магнітних бур: поради

Медики попереджають, що в період сильних магнітних бурь у метеозалежних людей можуть виникнути різні нездужання у вигляді головного болю, слабкості і підвищеного тиску. Причому, за їхнім твердженням, навіть абсолютно здорові люди в ці дні можуть відчути погіршення самопочуття. У них може безпричинно погіршуватися настрій та боліти голова.

Щоб уберегтися від негативного впливу магнітних бур на організм, фахівці рекомендують в небезпечні дні дотримуватися здорового способу життя - вчасно лягати спати, не переїдати, відмовитися від алкоголю і куріння, уникати стресових ситуацій, знизити фізичні навантаження і якомога більше часу проводити на свіжому повітрі. Також медики радять в дні магнітних бур змінити раціон харчування: виключити з раціону солодке і смажене, так як вони згущують кров і знижують стресостійкість, більше пити води.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іспанські дієтологи спростували поширену думку про те, що в їжу можна вживати все, що хочеться, але в міру. Вони склали список продуктів, які ніколи не можна їсти, так як вони абсолютно шкідливі для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?